Noslēdzoties skolēnu rudens brīvdienām, no šodienas mācības klātienē tiks īstenotas tikai 1.-6. klasēm, kamēr 7.-12. klašu skolēni mācīsies attālināti, paredz 13. oktobrī, valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Šāds lēmums pieņemts, lai samazinātu straujo epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos un neveicinātu vēl straujāku slimības izplatīšanos izglītības iestādēs.

Vienlaikus Valsts izglītības satura centra (VISC) mājaslapā norādīts, ka šobrīd spēkā esošie noteikumi nosaka, ka no šodienas līdz 30. oktobrim izglītības iestādēs mācības 7.-12. klasē notiek attālināti, tomēr, ņemot vērā speciālo iestāžu darbības īpatnības, bērnu ikdienas gaitu raksturu un vajadzības pēc ikdienas atbalsta pasākumiem, šīm izglītības iestādēm ir atļauts mācības īstenot klātienē, kamēr vien to pieļaus epidemioloģiskā situācija konkrētajā pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Pēc VISC sniegtās informācijas attālinātās mācības 7.- 12. klasē īstenojamas ar pedagogu tiešsaistē vai skolēnam veicot mācību uzdevumus individuāli vai sadarbībā ar citiem skolēniem. Pilnvērtīgām mācībām tiešsaistē nepieciešams, lai to dalībnieki redzētu un dzirdētu cits citu reālajā laikā, uzsver centrā.

Tāpat VISC informē, ka pavasarī, kad visā Latvijā tika izsludināta ārkārtējā situācija, centrs kopā ar "Skola2030" ekspertiem izstrādāja dažādus atbalsta materiālus, kas var būt noderīgi arī šobrīd. Visi materiāli ir atrodami VISC mājaslapā.

Svarīgākais, ko centrā iesaka atcerēties - attālinātu mācību laikā ir jāsaplāno skolēnu iespējām atbilstošu kopējās slodzes apjomu, jāiedibina visiem lietotājiem saprotama un paredzama saziņas sistēma, jāpiedāvā mērķtiecīgu un sistemātisku atbalstu mācībām, kā arī jāparūpējas par sociāli emocionālo atbalstu visām iesaistītajām pusēm.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Latvija pāri visām! 26.10.2020, 11:58:53

    Tikai naivie domāja ka būs kā savādāk.

  • 0
    Cibiņš 26.10.2020, 18:42:09

    Priekš kam gan skolniekus laist uz skolām? Valdošās kliķes motto taču ir: "lai Dievs dod muļķus baru bariem, tad maizes netrūks gadu gadiem!"

  • 0
    Latvija pāri visām! 27.10.2020, 00:04:05

    Tūlīt 1-6.klasei arī aizliegs mācīties skolās. Ja ciparu skaitītāju besis iet vaļā, to nevar apturēt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: