Šogad 12. klašu absolventi varēs kārtot tikai trīs obligātos centralizētos eksāmenus, bet izvēles eksāmens nebūs obligāts, paziņoja Valsts izglītības satura centrs (VISC) vadītājs Guntars Catlaks, piebilstot, ka mācības beigsies plānotajā termiņā.

Viņš norādīja, ka 12. klases skolēniem eksāmenu sesijas pamattermiņš patlaban tiek plānots no 2. jūnija līdz 7. jūlijam, savukārt tiem skolēniem, kas centralizētos eksāmenus nevarēs nokārtot šajā laikā no 9. jūlija līdz 30. jūlijam tiks dots papildtermiņš.

Lai iegūtu atestātu par vispārējo vidējo izglītību, skolēnam jānokārto trīs obligātie centralizētie eksāmeni, proti, izvēlētajā svešvalodā, latviešu valodā un matemātikā. Savukārt ceturtais izvēles eksāmens šogad nebūs obligāts. Ja skolēns to vēlas kārtot, un ja tas nepieciešams iestājai augstskolā, viņš var kārtot vienu vai vairākus skolas veidotos necentralizētos eksāmenus, skaidroja Catlaks.

Tāpat viņš atklāja, ka 9. klašu un 12. klašu skolēniem mācības beigsies tā, kā bija plānots, proti, 15. maijā. Laikā līdz eksāmenu sesijas sākumam skolēni varēs gatavoties eksāmeniem, konsultēties ar skolotājiem.

Catlaks solīja, ko konkrēti eksāmenu norises datumi un laiki tiks publiskoti līdz šīs darba nedēļas beigām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: