Ventspils Digitālā centra speciālisti sadarbībā ar Zinātnes un izglītības inovāciju centru (ZiiC) Liepājā organizēja dažāda veida apmācības ar mērķi pilnveidot pedagogu digitālo kompetenci un sniegt jaunas zināšanas tehnoloģiju jomā.

Oktobra beigās tika īstenotas praktiski izglītojošas nodarbības par tēmu "IKT rīku integrēšana mācību priekšmetu apguvē". Kursu vadītāji iepazīstināja pedagogus ar QR kodiem tiešsaistes rīkā ''LearningAPPS'', kas piedāvā plašu uzdevumu klāstu dažādu mācību uzdevumu veidošanā, kā arī ar prototipēšanas rīku ''MOQUPS'', kas paredzēts mobilo lietotņu prototipu realizācijai.

Savukārt decembrī tika organizētas jaunā mācību priekšmeta "Dizains un tehnoloģijas" pedagogu mācības par tēmu "Krūzes dizaina izstrāde un apdruka sublimācijas tehnoloģijā". Šajā mācību kursā Ventspils Digitālā centra pedagoģe iepazīstināja skolotājus ar sublimācijas tehnoloģiju, kas visbiežāk tiek izmantota tekstila vai produkta apdrukai.

Veiksmīga sadarbība notikusi, arī bērniem organizējot algoritmiskās domāšanas attīstības meistarklases, kurās tie guva pirmās iemaņas Bee-Bot robotu programmēšanā. Meistarklasēs izglītoti kopumā 69 Liepājas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: