Ventspils sporta spēļu komandas aizvadītās nedēļas nogalē pamanījušās tikt pie trim uzvarām – divus panākumus savā laukumā svinēja volejbolisti, bet pie devītā panākuma Latvijas-Igaunijas līgā tika basketbolisti.

Volejbolisti sestdien savā laukumā uzņēma jaunos kuldīdzniekus un, ļaujot atpūsties dažiem līderiem, svinēja panākumu trīs setos – 25:18, 25:19, 25:22. Matīss Kaņeps atzīmējās ar 12 punktiem, 11 guva Edgars Rutkis, bet Jevgeņijs Sikuriņecs pievienoja desmit.

Nākamajā dienā bija gaidāma krietni nopietnāka spēkošanās, jo viesos ieradās nacionālās līgas Rietumu grupas vicelīderi VK Ozolnieki, kas uzvaras gadījumā turnīra tabulā panāktu ventspilniekus. Taču svarīgākais, ka šī mača rezultāts nāks līdz uz otro posmu. Viesi iepriekšējā dienā savā laukumā bija pieveikuši Aizputes komandu un ļoti vēlējās panākumus izcīnīt arī sporta hallē Pārventa.

Zemgalieši pirmajā setā bija ātrāki, precīzāki un noteikti arī sportiski niknāki, un noslēdza to vienā elpas vilcienā – 25:14.... Arī otrajā setā Ozolnieku volejbolisti pirmie tika pie 25. punkta, bet tiesneši saskatīja spēli tīklā, tāpēc punktu neieskaitīja, bet nākamie četri jau bira mājinieku kontā, kuri izvirzījās vadībā 25:24. Viesi vēl prata izlīdzināt rezultātu, bet Ventspils tika arī pie nākamajiem diviem punktiem, tā izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1. Nākamajos divos setos komandai regulāri apmainījās izrāvieniem, bet izšķirošajos brīžos viļņa galā allaž bija mājinieki, svinot uzvaras 25:23 un 25:21 un visā mačā uzvarot 3:1.

14 punkti šajā mačā Oskara Pugas rēķinā, Kaņepam atkal ducis, tāpat ar 12 punktiem izcēlās Rutkis, bet desmit guva Rolands Ozoliņš. Pirmajā posmā ventspilniekiem atlicis vēl tikai viens mačs, kas jāaizvada tūlīt pēc gadumijas – 5. janvārī jāviesojas Talsos.

Basketbolisti arī savā laukumā uzņēma Valkas/Valgas Maks&Moorits komandu, kuras kontā līdz šim bija tikai neveiksmes, un arī pēc viesošanās Ventspilī nekas nemainījās. Mājinieku rindās laukumā pēc ilgākas pauzes atgriezās Mārcis Vītols, kā arī Ronalds Zaķis, kurš bija izlaidis dažas spēles. Mājinieki iešūpojās lēnām, tomēr pirmais puslaiks jau tika noslēgts ar solīdu pārsvaru (59:40), bet pēc trim ceturtdaļām jautājumu par uzvarētāju vairs nebija vispār – 86:51. Visā mačā uzvara 109:71, bet rezultatīvākie ar 15 punktiem bija Kristaps Ķilps un Ronalds Zaķis. Pa 14 sameta Māris Gulis un Raiens Luters, bet Vītols atgriezās atgriezās ierindā ar deviņām rezultatīvām piespēlēm (Šortsam 8).

Diemžēl neveiksmi izbraukumā dramatiskā mača galotnē piedzīvojuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas ar 78:81 piekāpās Anzāģei/Kandavai. Ventspilniekiem pēdējā uzbrukumā bija iespēja izraut neizšķirtu, bet tālmetiens nebija precīzs. 20 punkti šajā mačā Ričarda Vitoļska rēķinā, bet Roberts Smildzējs izcēlās ar 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. VeA basketbolisti deviņās spēlēs izcīnījuši sešas uzvaras un Rietumu grupā 11 komandu konkurencē ieņem ceturto vietu. 11. decembrī jaunie ventspilnieki savā laukumā uzņems apakšgrupas vicelīderus jelgavniekus (8-1).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: