Digitālais centrs jau vairākus gadus veiksmīgi realizē rīcības programmu datorprasmju apguvei Ventspils vispārizglītojošās skolās. Šī gada maijā Ventspils pilsētas dome apstiprināja jaunu rīcības programmu 2019.-2021. gadam.

Rīcības programmas ietvaros līdz šim tika nodrošināta datorzinību apguve visās vispārizglītojošajās skolās no 1. līdz 12. klasei, plašas bezmaksas IKT nodarbības un citas aktivitātes, ar mērķi veicināt skolēnu programmēšanas prasmes un interesi par eksaktajiem mācību priekšmetiem un uzņēmējdarbību.

Rīcības programmas īstenošanas laikā tehnoloģiju pulciņu dalībnieku skaits pieaudzis no gandrīz 300 dalībniekiem 2015./2016. mācību gadā līdz 700 dalībniekiem 2018./2019. Šo gadu laikā izstrādātas kvalitatīvas mācību programmas, regulāri tās papildinot un aktualizējot. Tāpat piesaistīti profesionāli IKT jomas speciālisti, izveidota plaša, daudzveidīga un jauniešiem saistoša materiāli tehniskā bāze.

Lai veiksmīgi turpinātu iesākto attīstību, saglabātu aktualitāti tehnoloģiju jomā un skolēnu tehnoloģiju attīstībā, kā arī noturētu skolēnu interesi par tehnoloģiju apguvi, Digitālais cents plāno attīstīt tehnoloģiju interešu izglītības nodarbības četros galvenajos virzienos - 3D tehnoloģijas, spēļu izstrāde, digitālā mājturība un virtuālās realitātes tehnoloģijas. Tāpat tiks turpināta sadarbība ar vispārizglītojošām skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: