Ventspils Augstskolas Ekomonikas un pārvaldības fakultātes (VeA EPF) dekāne Liene Resele piedalījās Erasmus personāla pieredzes apmaiņas braucienā Modragonas Universitātē Spānijā.

Liene Resele nolēma piedalīties Erasmus personāla pieredzes apmaiņas mobilitātes programmā, lai iegūtu pieredzi, kā Mondragonas universitātē tiek īstenota bakalaura studiju programma, kas balstīta uz Somijas Team Academy studiju modeļa metodiku. Jautājums ir aktuāls, jo pašlaik VeA EPF notiek šajā metodikā balstītas jaunas profesionālās bakalaura studiju programmas Uzņēmējdarbības akadēmija (Business Academy) licencēšanas process. Plānots, ka licences saņemšanas gadījumā šīs studiju programmas īstenošana tiks uzsākta šī gada septembrī, bet vēl ir vairāki jautājumi, par kuru izlemšanu ir vērtīgi iepazīties ar šajā metodikā balstītu studiju programmu īstenošanu vairākās valstīs.

Pieredzes apmaiņas brauciena laikā Resele apmeklēja divas Mondragonas universitātes filiāles – Biznesa studiju fakultāti Onati un Bilbao inovāciju fabriku. Vizītes laikā tika apskatīta studiju vide gan Onati, gan Bilbao. Tika izzināta Universitātes darbība gan no izveides brīža līdz pat mūsdienām, kā arī bija iespēja iepazīties ar vairākiem universitātes darbiniekiem. Īpaši vērtīgi bija satikt piecus Team Academy studiju programmas mācībspēkus – trenerus.

Sadarbību ar Mondragonas universitāti gan pirms, gan pēc pieredzes apmaiņas vizītes Liene vērtē kā teicamu. Tika saņemts nepieciešamais atbalsts un turpmāk tiek plānota sadarbība gan saistībā ar Team Academy studiju programmas īstenošanu (tai skaitā, mācībspēku un studējošo mobilitāti), gan pētniecībā, gan jaunos projektos. Vizīte sniedza VeA EPF fakultātes dekānei iespēju pabūt lielā starptautiskā universitātē, starptautiskā vidē, kur ikdienas darbs balstīts uz tādām vērtībām kā sadarbība, inovācija, līdzdalība, sociālā atbildība, personas attīstība sabiedrības pārveidošanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: