Maģistra studiju programmas Valodas un kultūrvide 1. kursa studenti mācību braucienā apmeklēja Londonu, kur izbaudīja pavasari un kultūru, iedvesmojās vairākās grāmatnīcās, kā arī apmeklēja Britu muzeju un Nacionālo galeriju.

Maģistra studiju programmas studenti par aizraujošo braucienu uz Londonu izsakās šādi: «Kultūru sajutām ar visām maņām – sataustījām Oksfordas ielas burzmu, ausis baudīja skanīgo britu izrunu, acis nebeidza priecāties par arhitektūras izsmalcinātību un dažādību, garšu kārpiņas lutinājām ar tradicionālajām angļu brokastīm un eksotiskiem citu tautu ēdieniem, kā arī guvām pozitīvu enerģiju no Londonas ziedošo parku pavasarīgās smaržas.

Īpašus iespaidus un birtu kultūras vērtības studenti izjuta Londonas muzejos – Britu muzejā un Nacionālajā galerijā. Britu muzejs apbūra ar plašo eksponātu klāstu – gan Ēģiptes mūmijām, gan tradicionālajiem japāņu kaligrāfijas meistardarbiem un pat indiešu dievību statuetēm. Savukārt Nacionālajā galerijā bija iespēja papildināt zināšanas par tradicionālajiem britu māksliniekiem, piemēram, Džozefu Raitu un Džozefu M. V. Tērneru. Galerijā studenti apskatīja arī pasaulē plaši atzītu mākslinieku, piemēram, Leonardo da Vinči, Vinsenta van Goga, Manē un daudzu citu lielmākslinieku gleznas.

Šajās nozīmīgajās vietās maģistrantiem bija iespēja sajust pasaules mākslas elpu, kā arī apskatīt kultūras un vēstures artefaktus no visiem pasaules kontinentiem un pat dažādiem laika periodiem. Studenti ne tikai apskatīja nozīmīgās kultūras vērtības, bet arī veica praktisko uzdevumu – izvēlējās vienu no eksponātiem un apkopoja pieejamo informāciju par šo mākslas darbu.

Londona ir ne tikai ļoti multikulturāla pilsēta, bet arī lieliska vieta literatūras baudītājiem. Studenti Londonā apmeklēja vairākas grāmatnīcas, kas pārsteidza ar savu plašumu, gaišumu, mājīgumu un drīzāk atgādināja bibliotēkas, kurās ir daudzveidīgs daiļliteratūras un zinātniskās literatūras piedāvājums. Grāmatnīcās studenti atlasīja literatūru saviem maģistra darbiem, kā arī sagatavoja sarakstu ar noderīgu literatūru maģistra studiju programmai Valodas un kultūrvide.

«Uzskatām, ka šādi braucieni noteikti ir nenovērtējams ieguvums studentiem. Mūsu kurss ieguva bagātīgu pieredzi, kuru noteikti izmantosim studiju turpmākajā gaitā un ceram, ka šī paliks par neatņemamu studiju sastāvdaļu arī turpmāk, jo šādi mācību braucieni neapšaubāmi uzlabo studiju kvalitāti un nākotnē varētu veicināt interesi par kultūras studijām un piesaistīt lielāku studentu skaitu programmai. Šādiem mācību braucieniem nenoliedzami ir pievienotā vērtība. Kopā pavadītais laiks ļāva labāk iepazīt citam citu un radīja kopības sajūtu kursabiedru un pasniedzēju vidū. Šis brauciens iedvesmoja un deva enerģiju turpmākajam studiju periodam, kā arī ļāva saprast, ka patiesi esam izvēlējušies sev īsto studiju programmu,» tā maģistra studiju programmas studenti vērtē mācību braucienu uz Londonu un tur iegūto pieredzi.

Ar studentiem Londonas šarmu izbaudīja arī studiju programmas direktore Vita Balama un asociētais profesors Guntars Dreijers.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: