Trīs Ventspils Augstskolas (VeA) ārvalstu studenti - Emin no Turcijas, Deniza no Uzbekistānas un Antonino no Itālijas - piedalījās Zūru pamatskolas ikgadējā pasākumā “Svešvalodu nedēļa”.

Jau vairākus gadus VeA Ārējo sakaru daļa sadarbojas ar Zūru pamatskolas angļu valodas skolotāju Kristīni Dani, lai kopā ar ārvalstu studentiem Zūru pamatskolas 3.- 9. klases skolēniem dotu iespēju praktizēt angļu valodas zināšanas neformālā gaisotnē, izmantojot dažādus interaktīvus materiālus un spēles.

Mazākos skolēnus sagaidīja augstskolas talismans - kaija, kurā bija tērpies jaunais Ārējo sakaru daļas praktikants no Itālijas - Antonino. Vecāko klašu skolēniem Antonino bija sagatavojis prezentāciju par Itāliju, kā arī sniedza informāciju par populārām itāļu frāzēm. Pēc prezentācijas skolēniem bija iespēja piedalīties interaktīvā spēlē un iepazīties ar VeA Tulkošanas studiju fakultātes iespējām.

Katra ciemošanās Ventavā ir īpaša, jo VeA ārzemju studentiem tā ir iespēja iepazīstināt skolēnus ar savām valstīm, rosināt Zūru pamatskolas skolēnus uzdot jautājumus, kā arī atbildēt uz VeA studentu sagatavotajiem jautājumiem. Skolēni izbaudīja neparasto angļu valodas stundas gaisotni, kā arī izrādīja interesi par VeA studiju iespējām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: