Tradicionāli jūnija sākumā Mākslas skolas vecāko kursu audzēkņi dodas ārpus mācību telpām, lai pētītu, zīmētu un gleznotu dabā redzamās ainavas. Arī šogad jaunieši devās pilsētas ielās, lai to attēlotu savos prakses darbos.

Šajā mācību gadā audzēkņi savos prakses darbos iemūžināja Ventspils pilsētas skaistās ieliņas, Piejūras kempinga teritoriju, Enkura parku un citus nozīmīgus pilsētas apskates objektus. Savukārt 2.un 3. kursu audzēkņi apmeklēja Rīgas Zoodārza filiāli “Cīrulīši”, kur zīmēja un gleznoja dzīvniekus, bet 4.-6. studiju kursa audzēkņi Rīgā apmeklēja Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Mākslas akadēmiju un izstāžu zāli “Arsenāls”, lai izzinātu Latvijas mākslas vēsturi un aktualitātes.

No 12. jūnija ikviens var apskatīt daļu no prakses-plenēra darbiem Piejūras kempingā.

Jūnija mēnesis Ventspils Mākslas skolā izvērties visai pozitīvs, jo no Baltkrievijas pilsētā Novopolockā notiekošā Starptautiskā plenēra-konkursa „Палитра Придвинья” ar labām ziņām atgriezās Mākslas skolas audzēknes Milana Veikša, Lelde Zēniņa un pedagoģe Elīna Ēce. Milana konkursā ieguva atzinību par oriģinalitāti, bet Lelde – apbalvojumu nominācijā “Krāsas vasaras dienā”.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Valdis Valdis 16.06.2018, 10:42:36

    Jā nu smuki uzzīmēts,pat lielā vaļējā ogļu kaudze otrā upes krastā ir kā īsta:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: