Ventspils šķēpos sieviešu konkurencē ar jaunu sacensību rekordu uzvarēja Anete Kociņa, bet vīriešu ieskaitē labākais bija Ventspils olimpiskās vienības pārstāvis Rolands Štrobinders.

Šoreiz bija pārstāvētas deviņas valstis. Sacensības notika vairākās vecuma grupās - U12, U14, U16, U18, U20 un pieaugušie. Ieskrējiena finiša līniju kontrolēja Latvijas vieglatlētikas izlases direktors Ronalds Arājs.

Sieviešu sacensībās pirmajā metienu sērijā par sacensību līderi kļuva Madara Palameika, kura sasniedza 58.88 m, savukārt otrajā vietā iekārtojās iepriekšējās sezonas pašmāju līdere Anete Kociņa. Otrajā un trešajā piegājienā šī kārtība saglabājās. Ceturtajā sērijā vadību pārņēma Anete Kociņa - 61.03 m –, bet piektajā piegājienā Palameika tika tuvāk līderei, metot 60.09, taču panākt sāncensi nespēja. Jāpiebilst, ka Kociņas rezultāts ir jauns Ventspils šķēpu rekords.

Vīriešu sacensībās pirmajā sērijā Rolands Štrobinders uzrādīja 81.06, taču neizskatījās apmierināts, savukārt citi meta vēl tuvāk – otrajā vietā bija iekārtojies Jānis Svens Grīva ar 76.28 m. Nākamajā piegājienā Štrobinders uzlaboja savu rezultātu (84.80) un bija gandarīts. Jaunais Rīgas kausu čempions Gatis Čakšs atbildēja ar 77.02 un kļuva par sacensību vicelīderi, bet trešajā mēģinājumā vēl vairāk uzlaboja savu rezultātu - 80.02 m. Ceturtajā sērijā uz trešo vietu pacēlās ventspilnieks Ansis Brūns (77.94 m). Rolands Štrobinders piecas reizes meta tālāk par 80 metriem un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, vienīgajā neieskaitītajā mēģinājumā šķēps piezemējās dažus centimetrus pirms 80m atzīmes, taču sportists nolēma izkāpt no sektora.

U16 sacensībās uzvarēja Gerda Kerija Dreimane no Bauskas novada (40.60 PB) un Ričards Daniels Tomass no Liepājas puses (47.81 PB). U18 mačos pirmo vietu ieguva ventspilniece Marija Svistuna (45.47) un Artis Čakšs no Murjāņu Sporta ģimnāzijas (66.98 PB). U20 ieskaitē triumfēja un Eva Dreimane no Murjāņiem (45.65) un Krišjānis Suntažs no Talsu novada (67.94).

Šīm sacensībām starts tika dots tālajā 1980. gadā, kad mūsu šķēpmetējs Dainis Kūla uzvarēja Maskavas olimpiskajās spēlēs. Kopš tā laika "Ventspils Šķēpi" notiek katru gadu un pulcē spēcīgu dalībnieku sastāvu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: