Noslēdzās digitālās kompetences pilnveides kursi Ventspils Tehnikuma pedagogiem, kuru ietvaros kopumā 21 skolotājs apguva dažādu tehnoloģiju pielietojumu mācību satura dažādošanai.

Pedagogi mācības uzsāka marta vidū un kursu ietvaros uzzināja plašāk par dažādām tēmām, kas ir noderīgas jebkuram datorlietotājam, kā piemēram, informācijas meklēšanu internetā, informācijas saglabāšanu, drošību internetā, Google Chrome iespējām (aplikācijām, iestatījumiem), e-pasta organizēšanu un strukturēšanu, informācijas glabāšanu tīmeklī, Google Photos, Google Maps, Youtube.

Lai atvieglotu ikdienas darbu un iedvesmotu skolotājus tehnoloģijas izmantot mācību procesā, Ventspils Digitālā centra pasniedzēji iepazīstināja pedagogus arī ar tādām tēmām, kā testu veidošana tiešsaistē (Nearpod, Kahoot, Socrative), vizuālo materiālu veidošanu (darba lapas, krustvārdu mīklas, puzles, u.c.), Microsoft PowerPoint interaktīvo prezentāciju veidošanu, aptauju veikšanu internetā, kā arī digitālo video un foto materiālu izmantojumu mācību procesā.

Kursos gūtās zināšanas ļaus skolotājiem lietderīgāk izmantot tehnoloģijas darba organizēšanā un plānošanā, kā arī darbā ar skolēniem mācību stundu laikā.

Tālākizglītības programmu digitālās kompetences pilnveidei pedagogiem izstrādājis Ventspils Digitālajam centrs sadarbībā ar Ventspils Izglītības pārvaldes Metodisko dienestu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: