Ceturtdien Ventspils Tehnikumā norisināsies karjeras attīstības atbalsta pasākums Izaicinājums ēdināšanas pakalpojumu speciālistam, kurā piedalīsies arī Ventspils Augstskolas ārzemju studenti.

Pasākuma mērķis ir iepazīt ēdināšanas un viesmīlības pakalpojumu speciālista profesijas specifiku un gūt atziņas nākotnes mērķu izvirzīšanai, lai spētu konkurēt strauji mainīgajā darba tirgū. Tajā piedalīsies skolas ēdināšanas pakalpojumu speciālisti - 2., 3. kursu audzēkņi, ēdināšanas pakalpojumu speciālisti uz pasažieru kuģiem - 3. kursa audzēkņi, viesmīlības pakalpojuma speciālisti - abu 3. kursu audzēkņi. Kopumā plānots, ka piedalīsies 84 jaunie topošie speciālisti.

Pasākums notiek sadarbībā ar Ventspils Augstskolu, kuru pārstāvēs pārrobežu studenti no Uzbekistānas, Krievijas, Turcijas un Ungārijas.

Pasākumu vadīs starpkultūru komunikāciju jomas profesionālis un paraugdemonstrējumus rādīs četru nacionalitāšu pārstāvji. Pasākuma pirmajā daļā notiks lekcija par starpkultūru sakaru nepieciešamību, būs iespēja iepazīties ar ārzemju studentu nacionalitātēm.

Savukārt pasākuma otrajā daļā jaunieši darbosies darbnīcās, kur gatavos trīs ēdienus individuāli un arī grupās. Pēcāk visi dalībnieki veidos galda klājumus piecām dažādām nacionalitātēm, tajā skaitā arī latviešu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: