BK Ventspils basketbolisti izcīnījuši ļoti svarīgu uzvaru Čempionu līgā, viesos ar 75:69 pieveicot franču Elan Chalon, kas ļāva atgriezties grupas ceturtajā vietā.

1.ceturtdaļa. Spēles rezultātu atklāj Francijas komandas spēlētājs Kamara ar bumbas triecienu grozā no augšas, pēc tam punktus gūst arī Žilē. Ventspilniekiem spēles sākums nepadodas un ir haotisks, bet pirmos punktus viesiem gūst Bruševics, ko izdodas paveikt pēc kārtīgas cīņas par atlēkušo bumbu. Kad Francijas klubs panāk jau 9:2, minūtes pārtraukumu pieprasa Roberts Štelmahers. Pēc tā ilgāku laiku klusē abas komandas, nerealizējot nevienu no daudzajiem metieniem, līdz rezultātu izkustina Hamiltons (5:9). Drīz vien nepatīkamā potītes savainojumā iedzīvojas Juciks, dodas uz rezervistu soliņu un mačā vairs tā arī neatgriežas. Zaķis gūst punktus pēc Lomaža piespēles, pēc tam pievieno vēl divus no soda metienu līnijas, bet spēles astotajā minūtē no soda metienu līnijas pirmo punktu gūst arī komandas jaunieguvums Roberts Freimanis (10:12). Pino ar tālmetienu izkustina arī savas komandas rezultātu, bet pirmajā atpūtā dodoties, Chalon ir piecu punktu pārsvars – 21:16.

2. ceturtdaļa sākas ar Bruševica paraugstundu uzbrukumā un aizsardzībā. Vispirms iemests tālmetiens, tad pārtverta piespēle un vēl viens tālmetiens, kas ļauj ventspilniekiem pirmo reizi atrasties vadībā (22:21). Tomēr ne uz ilgu laiku, jo francūži atbild ar pieciem punktiem. Jakovičam padodas tālmetiens, un vairs tikai -1 (27:28), bet Ventspils komandu vadībā izvirza Lomaža trīnītis (30:28). Arī Šķēlem iekrīt tālmetiens, tomēr mājiniekiem tūlīt izdodas rezultātu izlīdzināt. Tālmetienu lietus turpinās, jo trāpa arī Gulbis, bet pēc brīža vēlreiz no tālās distances precīzs ir Jakovičs (39:33). Tas ventspilniekiem ir septītais precīzais tālmetiens no 10 izmestajiem. Ceturtdaļas izskaņu veiksmīgāk nospēlē Chalon komanda, tomēr tā noslēdzas ar ventspilnieku nelielu pārsvaru - 41:37.

3. ceturtdaļa. Ventspils komanda pirmajā minūtē pamanās sapelnīt jau 3 piezīmes, bet pēc 3 aizvadītām minūtēm pirmo punktu otrajā puslaikā gūst Zaķis, kurš vēlāk pēc fantastiskas Ubillas piespēles ir precīzs arī no groza apakšas (44:37). 7 minūtēs abas komandas ir guvušas tikai pa 3 punktiem, kas raksturo visu spēles ceturtdaļu. Šādu rezultātu basketbolā var norakstīt vai nu uz labu aizsardzību, vai neizmantotām iespējām metienos. Diemžēl vai par laimi, bet abām komandām tas ir 2. variants. Freimanis met garām no groza apakšas, bet nopelna piezīmi pret sevi, bet pēc tam ir precīzs vienā no soda metieniem, tikmēr Francijas klubam izdodas caurgājiens un 2 punkti (45:43). Chalon uz īsu brīdi arī izdodas izvirzīties vadībā, bet roka nenodreb arī Bruševicam, tomēr pēc trim ceturtdaļām vadībā ir Francijas klubs - 49:48.

4. ceturtdaļa. Pēc abu komandu tālmetieniem rezultāts ir neizšķirts (52:52). Zaķim izdodas gūt punktus no groza apakšas, bet Hariss atbild ar tālmetienu, un vadībā izvirzās Chalon (57:56). Kurzemnieki pārņem vadību pēc Šķēles pustālā metiena, bet Hariss vēlreiz ir precīzs no tālmetiena līnijas, taču Bruševica un Šķēles trīnīši atjauno viesu divu punktu pārsvaru (64:62), pēc brīža komandas vēlreiz apmainās tālmetieniem, un, sākoties mača izšķirošajiem notikumiem, nelieli plusi ir Ventspilij - 70:69. Mača likteni izšķīra ventspilnieku centīgā spēle aizsardzībā un precizitāte soda metienos, kas ļāva izcīnīt svarīgu uzvaru 75:69, Chalon šajā turnīrā sarūgtinot jau otro reizi.

Līdz ar to Ventspils turnīra tabulā atgriežas B apakšgrupas 4. vietā, kas ļauj cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Nākamā spēle arī tiks aizvadīta izbraukumā - 16. janvārī Ventspils tiksies ar vieniem no apakšgrupas līderiem MHP Riesen.

Elan Chalon – Ventspils 69:75 (21:16; 16:25; 12:7; 20:27)
Elan Chalon
: Nzeuli 16, Žilē 10, Želabaļs 8, Rozenfelds 7, Dorsijs 7, Pino 6, Hariss 6, Fars 2
Ventspils: Bruševics 14, Šķēle 13 (6ab), Ubila 12, Zaķis 11 (6ab), Lomažs 7, Hamiltons 7 (8ab), Jakovičs 6, Gulbis 3, Freimanis 2 (6ab), Juciks

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: