Latviešu Dainu tēva Krišjāņa Barona dzimšanas dienā Amatu mājā notika ikgadējais stāstnieku konkurss „Teci, teci valodiņa”, kurš kopumā pulcēja 15 gan lielus, gan mazus stāstniekus no Ventspils pilsētas un novada.

Konkursā piedalījās bērni un jaunieši gan no skolām, gan folkloras kopām, kuri interesējas par tautas mutvārdu daiļradi un ir aktīvi stāstītāji. Katrs konkursa dalībnieks īsi iepazīstināja ar sevi un paša izvēlētajā secībā stāstīja vienu latviešu vai citas tautas pasaku, kā arī vienu neparastu gadījumu no savas, draugu vai skolas dzīves un vienu anekdoti.

Konkursa žūrijas sastāvā bija Stāstnieku ķēniņa titula ieguvējs Edgars Jansons, folkloras kopas "Rotaļnieks" vadītāja Ināra Salava un stāstnieces Ārija Klēvere un Aija Kaminska. Žūrijas galvenais uzdevums bija vērtēt dalībnieku stāstījumu, spēju piesaistīt un noturēt klausītāju uzmanību, valodas precizitāti un izteiksmīgumu, lai pēc tam varētu izvērtēt, kuram dalībniekam piešķirt Mazā stāstnieka titulu, kuram Lielā stāstnieka titulu un kurus dalībniekus virzīt uz finālkonkursu Rīgā.

Veiksmīgākie stāstnieki, kuri 2. decembrī aicināti doties uz stāstnieku konkursa finālu Rīgā, ir Leons Pīpiķis (Ventspils Centra sākumskola, 1. klase), Olivers Matvejevs (Ventspils Centra sākumskola, 2. klase), Dita Siliņa (Zūru pamatskola, 4. klase) un Vika Keita Bespaļčika (folkloras kopa "Rotaļnieks"; Ventspils 2. pamatskola, 9. klase).

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    karlito 02.11.2017, 15:56:03

    Vai tad kāds nezina vislielāko Ventspils ''pasaku'' stāstītāju????

  • -1
    Riktīgs Lops 04.11.2017, 00:51:24

    Gribēju iekomentēt tieši šo. Citos vārdos gan, bet tieši šo domu.

  • 0
    Latvija pāri visām! 04.11.2017, 17:38:09

    Oi, jūs man vārdus izņēmāt.)
    Gan domāju tā pozitīvi un ar humoru - kā stāstnieks viņš ir meistarīgs...
    Tikai, ar vārdiem Romā,
    bet ar darbiem, labi, ne gluži aizkrāsnī, bet...Puzē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: