Ministru kabinets šodien atbalstīja 1,5 miljonu eiro piešķiršanu Ventspils digitālā centra projekta "Koplietošanas IKT resursu attīstība pašvaldību vajadzībām" realizēšanai.

Projekts galvenokārt tiks līdzfinansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem un fonda finansējums plānots 1 275 000 eiro apmērā. Valsts budžeta finansējums projekta īstenošanai plānots 45 000 eiro apmērā, bet pašvaldības - 180 000 eiro apmērā.

Projekta mērķis ir nodrošināt pašvaldību pakalpojumu sniegšanu un klientu apkalpošanu atbilstoši "vienas pieturas aģentūras" principam, proti, sniegt iedzīvotājiem iespēju dažāda veida valsts pakalpojumus saņemt vienuviet. Tāpat plānots uzlabot valsts pārvaldes pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, pilnveidojot klientu apkalpošanas procesus Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centros un attīstīt pašvaldību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) lietošanu.

Plānots, ka pēc projekta ieviešanas būs novērstas tādas problēmas kā tas, ka pašvaldību pakalpojumi ir definēti fragmentāri un nav iespējams apzināt pašvaldību sniegto pakalpojumu apjomu, mazākās pašvaldības patstāvīgi nespēj organizēt IKT infrastruktūru efektīvā veidā, pašvaldību IKT drošības vadības process ir fragmentārs, tādā veidā kavējot datu drošību noteicošo prasību izpildi, un citas problēmas.

Projekta laikā Ventspils digitālā centra darbībā tiks nodrošināta pašvaldību IKT resursu koplietošanas platformas izveide, virtuālo serveru pakalpojumu nodrošināšanas risinājuma izveide un ieviešana, IKT drošības risinājumu pielietošana un tiks ieviesti citi jauninājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: