13. novembrī plkst. 16 Ugāles bibliotēkā atklās Ugāles mākslas studijas dalībnieku darbu izstādi un literatūras izstādi "Grāmatās atrastā Ugāle". Tas ir ugālnieku pienesums Latvijas simtgadei.

Lai iekļautos valsts simtgades sagaidīšanā, Ugāles bibliotēkas darbinieces izstrādāja projektu "Uzzīmē grāmatās atrasto Ugāli" un iesniedza to Ventspils novada pašvaldības kultūras projektu konkursā, saņemot finansiālu atbalstu – 450 eiro. Projekta ideja ir atgādināt par daiļliteratūras grāmatām, kas stāsta par notikumiem Ugālē, jo viens no pagasta bibliotēkas darbības virzieniem ir kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšana, saglabāšana un popularizēšana. Ir apzināts 21 daiļdarbs, kurā atrodami 35 apraksti par Ugāli. Lai vēstījums sasniegtu pēc iespējas plašāku auditoriju, ugālnieki nolēma šo literāro mantojumu parādīt interesantā un netradicionālā formā.

Pavasarī Ugāles mākslas studijas dalībnieces piekrita radīt desmit gleznas. Vasarā mākslinieces izvēlējās sižetus un veidoja skices, bet septembrī ķērās pie gleznošanas. Larisa Zariņa ir iemūžinājusi Engures upi, Irēna Lakše – veco tirgus laukumu, Sarmīte Dubrova – teiku par Dūņezera velnu, Jolita Mališeva – barona Bēra zirga pajūgu, Arīda Mekša – veikala "Libertāli" godību, Ārija Indriksone – Baņģevas līkumus, Ilze Lagzdiņa – Dūņezeru, Eva Proņuka – Ugāles vilcienu staciju, Ilze Mekša-Komisarova – Janas Mores dzejoli "Pār Ugāli pērkons krājas", Dace Grundmane – Dagnijas Zigmontes aprakstīto skatu no Šķēlu loga.

Gleznas arī turpmāk varēs apskatīt Ugāles bibliotēkā, tādējādi iepazīstot pagasta bagātības – Latvijā zināmu rakstnieku tekstus par Ugāli un talantīgus cilvēkus, kuri tekstu spēj pārvērst gleznā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: