Pēc ilgstošajām rudens lietavām problēmas ar ziemāju sēšanu, lopbarības gatavošanu un kūtsmēslu izkliedi tīrumos ir skārušas ne tikai Latgales, Vidzemes un Sēlijas, bet arī Zemgales un Kurzemes lauksaimniekus, pastāstīja Zemkopības ministrijā (ZM).

Kā uzsvēra zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), ilgstošās lietavas lielas problēmas radījušas ne tikai graudu audzētājiem, bet arī lopkopības saimniecībām.

"Ilgstošās lietavas augustā un septembrī ne tikai graudu audzētājiem, bet arī lielai daļai lopkopības saimniecību ir radījušas lielas problēmas, jo ir grūtības nodrošināties ar lopbarību ziemai. Ilgajās lietavās pļavās izmirkusi zeme, daudzviet lauksaimnieki nevarēja nopļaut sienu, kā arī izvest siena ruļļus. Šobrīd ir problēmas ar lopbarības kukurūzas novākšanu un kūtsmēslu izvešanu, izkliedi un iearšanu tīrumos noteiktajos termiņos, jo augsne joprojām ir tik slapja, ka traktortehnika un piekabes tajā iegrimst un iestieg," norādīja Dūklavs.

Nākošnedēļ zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ieradīsies vizītē Ventspilī, kur ar Ventspils novada zemniekiem pārrunās šāgada rudens lietavu nelabvēlīgo ietekmi uz lauksaimniecību un problēmu risinājumus, informēja Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Tiekoties ar Ventspils apkaimes lauksaimniekiem, zemkopības ministrs informēs arī par Lauku attīstības programmas turpmākajām aktualitātēm un pasākumiem, kas vērsti uz lauksaimniecības un uzņēmējdarbības lauku apvidos attīstību.

Darba vizītes laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apmeklēs arī lopkopības un graudkopības saimniecību SIA "Jāņlejas", kas atrodas Ventspils novada Ances pagastā, un graudkopības saimniecību SIA "Jaunpope", kas atrodas Ventspils novada Popes pagastā.

Kāds Ances pagasta zemnieks Facebook dalījās arī šādiem video no sava kukurūzas lauka.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Opaps 27.10.2017, 17:34:19

    šausmīgi.Posts.Kā viņi savilks finanšu galus. Te obligāti vajag valdīdas atbalsts. Lopiem nebūs ziemā ēdama.

  • -3
    nu nu 27.10.2017, 17:40:26

    Nevienam no viņiem nav šausmīgi, ar to normālam zemniekam ir jārēķinās, ne jau katru gadu šāda situācija ir. Zemnieks, kuram nav iekrājumi, lai šādos gadījumos pārlaistu ziemu ir slikts zemnieks. Un nevajag...visi viņi tīri labi dzīvo. Aukstas ziemas gadījumā varam lūgt valdības palīdzību....rēķini tak neierasti lieli.....

  • -3
    nu nu 27.10.2017, 17:41:54

    Paskatieties kādu tehniku sapirkuši.....platības smieklīgas. Par komfortu jāmaksā.

  • -2
    works 27.10.2017, 18:13:32

    Ja man biznes iet pa burbuli tad man arī jāpublicē masu mēdijos un jālūdz valsts pabalsts ?? Zemnieki sadomājušies .... atbalstu mums tādu un tādu un tik pabalstus un tik JEiVropas naudas un visādus citus labumus .... Kad uz tirgus paprasa kartoškai atlaidi tad žēlojās mums grūti tā un šitā ... BET VAI ZIN MAN GAN VIEGLI .

  • 0
    Latvija pāri visām! 27.10.2017, 18:31:27

    Par ko cepiens?
    Zemniekus dotē visā Eiropā.
    Jo iztikt var bez daudz kā, bet bez ņammas nē..

  • 0
    Guantanamo 28.10.2017, 22:51:56

    Nu graudkopība ir fufelis, bet lopkopība...ar nevienu citu biznesu nesalidzinasi 24/7

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: