Izbraucot un iebraucot pilsētā pa auto ceļu P108, kas ir ceļš uz Kuldīgu, uzstādītas jaunas apdzīvotas vietas ceļa zīmes - melns pilsētas siluets uz balta fona un zila ceļa zīme, kur attēlota Ventspils robeža.

No šī brīža uzstādītās ceļa zīmes norādīs, ka autovadītājiem, iebraucot apdzīvotā vietā, jābrauc ar ātrumu 50 km/h.

Jaunās izmaiņas, iespējams, var mulsināt daļu autovadītāju, jo līdz šim bija ierasts, ka apdzīvota vieta ceļa zīmē tika attēlota kā uz balta fona uzrakstīts apdzīvotās vietas nosaukums, kas braucot liecināja par ātruma samazināšanu, bet vietas nosaukums uz zila fona – ka joprojām atļauts braukt ar ātrumu 90 km/h.

No 2016. gada pieņemts lēmums, ka ceļa zīmei ar vietas nosaukumu uz zila fona ir tikai informējoša nozīme, lai autovadītājs zinātu, kurā vietā šobrīd atrodas, savukārt ceļa zīme - uz balta fona attēlots pilsētas siluets - norāda vietu, no kuras jāsāk ievērot noteikumi, kas ir spēkā apdzīvotās vietās.

Jaunās ceļa zīmes uzstādītas uz viena ceļa zīmju staba, jo šajā posmā apdzīvotas vietas apzīmējuma uzstādīšana sakrīt ar Ventspils pilsētas robežu, bet šāds ceļa zīmju salikums ne vienmēr būs novietots kopā, tādēļ autovadītājiem, lai nepārkāptu ceļu satiksmes noteikumus, jāiegaumē katras zīmes nozīme.

Jaunās ceļa zīmes Latvijā ieviestas, ievērojot tendenci, ko lieto lielākā daļā citu Eiropas valstu, šādā veidā apzīmējot apdzīvotu vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: