Ventspils pilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldes Metodiskais dienests piedalās Eiropas Savienības ERASMUS+ programmas stratēģiskās partnerības projektā skolu izglītības sektorā “Skola, kas mācās”. Projekta ietvaros 21. septembrī Ventspils skolās viesosies partnervalstu izglītības jomas speciālisti no Lielbritānijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas un Rīgas.

Projekta mērķis ir izveidot jaunu pieeju skolotāju profesionālajai pilnveidei uz pieredzē balstītu izaugsmi un atbalstu. Tāpat plānots izstrādāt rokasgrāmatu par skolotāju atbalsta sistēmām skolās, sagatavot semināru materiālus, kā arī vadīt seminārus skolu vadības komandām.

Šajās dienās valstu pārstāvji apmeklēs Ventspils skolas, lai uzzinātu pilsētas pieredzi izglītībā – metodiskajā darbā, savstarpējā skolotāju stundu vērošanā un mācībās. Piemēram, Pārventas pamatskolā viesi varēs vērot integrēto vēstures un ģeogrāfijas mācību stundu ar tēmu “Lielie ģeogrāfiskie atklājumi” un atklāto nodarbību “Mazais pētnieks” ar tēmu “Greipfrūta šūna”. Tāpat viesi apmeklēs arī Digitālo centru, lai uzzinātu par Ventspilī piedāvātajiem pulciņiem informāciju un komunikāciju tehnoloģiju jomā, kā arī konkursu “Ventspils IT izaicinājums”.

Noslēgumā projekta dalībnieki tiksies Livonijas ordeņa pilī, lai apkopotu un pārrunātu vizītes laikā gūtos iespaidus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: