Šodien, 19. jūlijā, sākas izglītības programmas Iespējamā misija (IM) rīkotā dienas nometne 5.-8. klašu skolēniem “Grandiozā ekspedīcija”, kas ceturto gadu norisinās Ventspilī ar Ventspils pilsētas domes atbalstu.

Tā ir iespēja skolēniem pilnveidot, attīstīt un nostiprināt patstāvīgās mācīšanās prasmes, palīdzot kļūt neatkarīgiem un atbildīgiem par savu mācīšanos, veicinot motivāciju, prieku un pārliecību mācīties un sasniegt augstus rezultātus.

“Vasaras skolas primārais mērķis ir veicināt skolēnu interesi un attīstīt viņu prasmi mācīties. Pēc dalības nometnē gan skolēni, gan Iespējamās misijas skolotāji norāda, ka tā ir bijusi vērtīga mācīšanās pieredze. Skolēni min, ka ir apguvuši skolā nepieciešamās zināšanas un prasmes. Savukārt Iespējamās misijas dalībnieki novērtē iespēju praksē strādāt ar jaunām mācību metodēm, tādējādi, pilnveidojot savas iemaņas darbam klasē,” stāsta Iespējamās misijas direktors Kārlis Andersons.

“Sadarbība ar programmu Iespējamā misija ir gan mūsu atbalsts mūsdienīgai iniciatīvai, gan ieguvums mūsu pilsētas skolēniem – vasaras brīvlaikā iesaistīties interesantās izglītojošās nodarbībās un pilnveidot savas mācīšanās prasmes nākamajam mācību gadam. Iespējamās misijas nometne „Grandiozā ekspedīcija” Ventspilī notiks jau ceturto gadu, jo gan skolēnu, gan vecāku atsauksmes par iepriekšējiem gadiem liecina, ka nometnē pavadītais laiks ir bijis vērtīgs,” norāda Ventspils Izglītības pārvaldes Metodiskā dienesta vadītāja Inga Pāvula.

Kā pastāstīja nometnes vadītāja un Iespējamās misijas absolvente Edīte Sarva: “Nometnei šogad pieteicās vairāk nekā 130 skolēni, no tiem 55 skolēni nometnē piedalīsies atkārtoti. Skolēni un viņu vecāki ir iepazinuši un novērtē nometnes piedāvājumu, tāpēc vēlas Vasaras skolā piedalīties atkal.”

Nometnē skolēni mācās, veicot pētnieciskus uzdevumus, analizējot savu pieredzi un sadarbojoties ar citiem skolēniem, kā arī radot dažādus produktus – infografikus, modeļus, stāstus, spēles u.c. Caur šīm aktivitātēm skolēni apgūst un pilnveido prasmes, kas lieti noderēs skolā – strādāt ar dažāda veida informāciju, brīvi sarunāties angļu valodā, veikt pētniecisku darbību. Bērnu vecāki norāda, ka bērni ar lielu prieku gaida katru nākamo nometnes dienu un ar patiesu interesi un aizrautību stāsta par to, ko iemācījušies dienas gaitā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: