Ventspils Jaunrades nama pedagogu un audzēkņu grupa apmeklēja Minskas Valsts bērnu un jauniešu pili, Minskas planetāriju un piedalījās 5. Starptautiskajā radioelektronikas konkursā ar mērķi nostiprināt sadarbību interešu izglītības jomā.

No 5. līdz 7. maijam Minskā (Baltkrievijā) norisinājās 5. Starptautiskais radioelektronikas konkurss, kurā piedalījās vairāk kā 40 audzēkņi no 4 valstīm, lai veicinātu audzēkņos interesi par radioelektroniku, kā arī gūtu starptautisku sacensību pieredzi. Konkursā piedalījās arī Ventspils Jaunrades nama audzēknis Ņikita Visockis. Neraugoties uz atšķirīgo fizikas apguves sistēmu un metodiku Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīs un Latvijā, Jaunrades nama Radioelektronikas pulciņa audzēknis sasniedza labus rezultātus, iekļūstot konkursa 2. kārtā. Kopvērtējumā Ņikita ierindojās augstajā 7. vietā. Ņikitas priekšrocības salīdzinājumā ar citiem Jaunrades nama Radioelektronikas pulciņa audzēkņiem ir teicamās krievu valodas zināšanas.

Jaunrades nama pedagogs Viktors Bagienskis tika iekļauts starptautiskā žūrijā, kura vērtēja gana komplicētos un sarežģītos konkursa dalībnieku veiktos uzdevumus. Jāatzīst, ka mūsu audzēkņi ir spēcīgāki praktiskajos uzdevumos, taču atpaliek teorētiskajā daļā.

Līdz šim Ventspils Jaunrades namam ir sadarbība ar radniecīgām iestādēm Pēterburgā un Klaipēdā. Radioelektronikas konkursa laikā par Ventspils Jaunrades namu un interešu izglītības programmām pastiprinātu interesi izrādīja kolēģi no Maskavas, kuriem ir nodoms slēgt sadarbības līgumu ar Ventspils Jaunrades namu.

2018. gada 2. februārī Ventspils Jaunrades nams sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru organizē Starptautisku radioelektronikas konkursu – praktikumu, kur solījuši piedalīties radioelektronikas pulciņu audzēkņi ne tikai no Latvijas un Lietuvas, bet arī no Austrumeiropas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: