Jau 18. reizi pasniegta “Vācijas Tautsaimniecības balva Latvijā” ar šīgada devīzi “Veiksmes pamats – darbinieks“. Paralēli tradicionālajai balvai tiks pasniegta arī īpašā Profesionālās izglītības balva “MĒS MĀCĀMies”. Uzņēmums “Bucher Municipal” ieguva 3. vietu un saņēma balvu 500 eiro vērtībā.

Ar Profesionālās izglītības balvu “MĒS MĀCĀMies” Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras VETnet projekts vēlas piesaistīt plašāku sabiedrības uzmanību darba vidē balstītām mācībām kā vienam no profesijas ieguves veidiem Latvijā, tādējādi veicinot profesionālās izglītības tēla uzlabošanu. Izglītības balvas mērķis ir godināt tos Latvijas uzņēmumus, profesionālās izglītības iestādes, biedrības un citus partnerus, kas nodrošina kvalitatīvas, darba vidē balstītas mācības, jau šodien sniedzot ieguldījumu ilgtspējīgas izglītības un tautsaimniecības attīstībā. Bucher Municipal lepojas ar saviem Ventspils tehnikuma audzēkņiem, kas iziet Darba vidē balstītās mācības.

Profesionālās izglītības balvas prēmija ir 4500 eiro, kas sadalīta pirmajām trīs vietām. 1. vietu un 2500 eiro saņēma uzņēmums "Hansa Matrix". AS "Valmieras stikla šķiedra" tika pasniegti 1500 eiro par 2.vietu, bet 500 eiro tika piešķirti "Bucher Municipal" par iegūto 3.vietu.

Profesionālās izglītības balvas žūrijas dalībnieki bija Izglītības un Ekonomikas ministrijas, Vācijas vēstniecības Latvijā, Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, sociālo partneru, kā arī nozaru asociāciju pārstāvji. Šīs balvas patroni ir Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un Ministru prezidenta biedrs, Latvijas Republikas Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: