Kanādas pilsētā Monreālā norisinājās Pasaules kausa noslēdzošais posms galda hokejā. Starp Kanādas, ASV un Dānijas spēlētājiem Latviju šajā posmā pārstāvēja Jānis Zālīte, kurš galda hokeja prasmes apguvis Jaunrades namā, bet šobrīd uzturas Kanādā.

Jānim šīs sacensības izvērtās ļoti veiksmīgas, jo viņam izdevās ne tikai iekļūt izslēgšanas turnīrā, bet arī aizcīnīties līdz pat lielajam zelta finālam, tā Kanādā nodrošinot Eiropas zelta maču. Zālīte sērijā līdz četrām uzvarām cīnījās ar Dānijas pārstāvi Bjarnu Akselsenu un bija spiests atzīt sāncenša pārākumu. Lai gan vienā mačā ventspilniekam izdevās uzvarēt, tā īsti ieķerties sērijā nesanāca – zaudējums 1:4 un sudraba godalga, kas tik un tā ir lielisks sasniegums. Zālītes izcīnītā pasaules kausa sudraba godalga Kanādas posmā ir lielākais panākums Ventspils galda hokeja vēsturē.

Bronzas godalgu izcīnija Saimons Harvejs no Kanādas. Jāpiebilst, ka šis turnīrs bija arī Kanādas atklātais čempionāts, līdz ar to ventspilnieka kontā ir arī Kanādas vicečempiona tituls.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: