IAAF „Dimanta līgas” posmā Lielbritānijas pilsētā Birmingemā šķēpmešanas sacensībās uzvarēja Madara Palameika, uzrādot sezonas labāko rezultātu pasaulē - 65,68 metri.

Palameikai jau pirmajā mēģinājumā padevās lielisks metiens – 65,06 metri, kas ir viņas sezonas labākais rezultāts un otrs augstvērtīgākais rezultāts šosezon starp Birmingemas posma dalībniecēm. Pēc pirmās metienu sērijas tas ļāva kļūt par pārliecinošu līderi, jo neviena konkurente nespēja sasniegt kaut 60 metru robežu.

Arī otrajā mēģinājumā Madara uzrādīja teicamu rezultātu, šķēpam piezemējoties pie 64,01 metra atzīmes. Otrajā metienu sērijā pāri 60 metriem tika arī Kristīna Obergfella, bet Katrīna Mičela sasniedza jau ļoti cienījamu rezultātu – 63,61 metrs. Trešo metienu sēriju ar šķēpa raidījumu 61 metra tālumā sāka Elizabete Glīdla, bet Palameikai trešais mēģinājums netika ieskaitīts. Tikmēr līdzšinējā sezonas līdere "Dimanta līgā" Sunete Viljuna savu rezultātu uzlabot nespēja un palika septītajā vietā.

Pēc trim metienu sērijām atsijājās četras labākās sportistes, kuras turpināja cīņu par uzvaru - Palameika, Mičela, Linda Štāla un Obergfella. Ceturtajā mēģinājumā Mičela savu rezultātu uzlaboja līdz 63,93 metriem, bet Madara šķēpu aizmeta 59,96 metru tālumā. Nākamajā sērijā Mičela sasniedza vēl vienu augstvērtīgu rezultātu (63,92), uz ko Palameika atbildēja ar sezonas labāko rezultātu pasaulē - 65,68 metri. Jāpiebilst, ka 67,30 metrus tālu ir metusi krieviete Vera Rebrika, taču Krievijas vieglatlētu rezultāti diskvalifikācijas dēļ pagaidām netiek skaitīti kopējā vērtējumā. Pēdējā metienu sērijā konkurentes palika bez rezultāta, bet Madarai padevās vēl viens tāls metiens - 64,61 metrs. Palameikai piederošais Latvijas rekords ir 66,15 metri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: