Mūsu pilsētas seniori piedalījās Latvijas pašvaldību sporta veterānu 53. sporta spēlēs šahā un novusā, kas notika Aizputes novada sporta centrā, un tika pie panākumiem.

Latvijas šaha vecmeistaru komandu sacensības, kurās startēja arī ventspilnieki, katrā komandā bija pieci šahisti, no kuriem ieskaites punktus deva četri labākie. Sacensības notika septiņās kārtās pēc Šveices sistēmas un vairākās vecuma grupās. No ventspilniekiem vislabāk veicās Vjačeslavam Verņukam – ar 4,5 punktiem viņš ieņēma sesto vietu 22 piecdesmitgadnieku konkurencē. Šoreiz tik labi negāja Jānim Isakovam, kura rēķinā trīs punkti.

Tikpat daudz punktu arī Jurijam Novožeņinam, kas bija starp piecpadsmit 60+ grupas dalībniekiem. Visvairāk punktu komandai deva septiņdesmitgadnieki – Juris Neimanis (4,5; attēla) un Kārlis Sproģis (4). Kā parasti, šī grupa bija viskuplākā, jo tajā spēlēja 44 šahisti. Ventspilnieki ar 16 punktiem no 28 iespējamajiem ierindojās devītajā vietā.

Novusa sacensībās Ventspili pārstāvēja 17 dalībnieki trīs komandu sastāvā, bet kopumā piedalījās 38 komandas. Ventspils 1. komanda izcīnīja trešo vietu, Ventspils 2 ierindojās 18. vietā, bet Ventspils 3. komanda sacensības beidza 34. vietā. Ventspils 1 komandas sastāvs: Janīna Kesenfelde, Dzintra Kraule, Kaspars Knipens, Raimonds Leitis un Aivars Pētersons. Ventspils 2 komandas sastāvs: Aivars Čaklis, Jānis Čaklis, Imants Čaklis, Ilze Čakle, Andris Krilovs un Ivars Jansons. Ventspils 3 komandas sastāvs: Vladimirs Rusakovs, Ilmārs Raģis, Jānis Dārziņš, Egīls Ozoliņš un Agris Vītoliņš

Individuāli labākos panākumus guva Janīna Kesenfelde, Dzintra Kraule, kuras uzvarēja savās vecuma grupās, un Kaspars Knipens, izcīnot trešo vietu. Savukārt jaukto pāru grupā uzvara Ilzei un Imantam Čakļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: