20. aprīlī Ventspils 3. vidusskolā notika ikgadējā skolas konference „No pamatkompetencēm uz kvalitāti”, kurā piedalījās skolēni, vecāki, pedagogi, viesi no Ventspils Izglītības pārvaldes, 2. un 6. vidusskolas.

Konferences mērķis bija pedagoģisko atradumu prezentēšana, kritiskās domāšanas un informatīvo tehnoloģiju un produktīvo uzdevumu efektīva izmantošana skolēnu radošā un intelektuālā attīstībā.

Konference sākās ar atklātajām stundām, kuras bija aicināti apmeklēt gan vecāki, gan kolēģi.

Konference tika atklāta ar Ventspils 3. vidusskolas administrācijas uzrunu un nelielu muzikālu uzvedumu skolas orķestra „Kalinka” izpildījumā, pēc kura ar prezentācijām uzstājās Vera Šengelija, Ludmila Ivanova, Larisa Orlova un Ilva Sahmanova. Savukārt  11. klases audzēkne Anželika Ivanova uzstājās ar prezentāciju par savu zinātniski pētniecisko darbu.

Pēc prezentāciju sesijas beigām skolotāji un viesi sadalījās grupās un piedalījās 5 radošās darbnīcas pie Irīnas Lučinas („Smart Response balsošanas sistēmas izmantošana atgriezeniskās saites veidošanai mācību stundā”), Svetlanas Slobodjaņukas (DZM fizikas darbnīca “Stroboskopiskie attēli – materiāls intereses un izpratnes veicināšanai fizikas apguves procesā”), Jāņa Kārkliņa (DZM ķīmijas nodarbība “Radoši, produktīvi un interesi veicinoši laboratorijas darbi”), Santas Dalbes (vizuālās mākslas darbnīca “Krāsas un krāsošanas terapija”) un Viktorijas Kurdjukovas (“Filcēšana soli pa solim”). 18. aprīlī radošo darbnīcu “Konfliktu atrisināšanas veidi” vidusskolēniem vadīja A. Karēlis.

Skolotāji dalījās pieredzē gan vadot radošās darbnīcas saviem kolēģiem, gan iesaistot skolēnus darbnīcu vadīšanā skolotājiem, gan veidojot plakātus ar idejām, kā mācību stundā virzīt skolēnu produktīvu mācīšanos.

Pedagogi atzina šādu konferences formu par veiksmīgu un efektīvu, uz  savstarpēju sadarbību virzītu. Izskanēja priekšlikumi nākošajā mācību gadā  metodiska darba pieredzes apkopošanai atvēlēt laiku skolēnu pavasara brīvdienās.

Noslēgumā skolotājiem tika piedāvāts, izmantojot Smart Response balsošanas sistēmas, izteikt savu vērtējumu par pasākumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: