Latvijas jaunais svarcēlājs Ritvars Suharevs trešdien Norvēģijā, debitējot Eiropas čempionātā pieaugušajiem, izcīnīja 12.vietu, uzstādot savu personisko rekordu.

Suharevs svara kategorijā līdz 77 kilogramiem, startējot B grupā, raušanā pacēla 150 kilogramus, bet grūšanā pievarēja 171 kilogramu smagu stieni, kas summā viņam deva personisko rekordu ar 321 kilogramu.

Savā grupā Latvijas sportists ieņēma ceturto vietu, taču spēcīgākie šīs svara kategorijas dalībnieki startēja vēlāk A grupā, kur par Suharevu vairāk pacēla astoņi sportisti, tāpēc viņš savā pieaugušo Eiropas čempionāta debijā palika 13.vietā.

Suharevs raušanā veica trīs sekmīgus mēģinājumus, sacensības sākot ar 143 kilogramiem, bet turpinājumā virs galvas dabūjot arī 147 un 150 kilogramus smagus stieņus, kas tobrīd viņam deva otro vietu B grupā.

Savukārt grūšanā 17 gadus vecais sportists pacēla 167 un 171 kilogramus, bet sešus kilogramus lielāks svars viņam šoreiz nebija vēl pa spēkam.

Par Eiropas čempionu kļuva Andraniks Karapetjans no Armēnijas, kurš summā pacēla 367 (170+197) kilogramus, izcīnot arī mazās zelta medaļas par labāko rezultātu atsevišķi raušanā un grūšanā.

Pērn Suharevs izcīnīja Eiropas U-20 čempionāta sudraba medaļu svarā līdz 69 kilogramiem, kā arī kļuva par Eiropas U-17 čempionu, kamēr pasaules jaunatnes čempionātā viņš bija otrais.

Jau ziņots, ka pirmdien Eiropas čempionāta bronzas medaļu izcīnīja talantīgā Rebeka Koha, savukārt atsevišķi raušanā viņa bija otrā, bet grūšanā trešā, tiekot pie mazās sudraba un bronzas godalgas.

Tikai 17 gadus vecā Koha, kura svara kategorijā līdz 53 kilogramiem bija jaunākā sacensību dalībniece, raušanā pacēla 90 kilogramus, bet grūšanā pievarēja 108 kilogramu stieni, kas summā viņai deva 198 kilogramus. Koha visos veidos laboja valsts rekordus.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs arī Vadims Koževņikovs svarā līdz 94 kilogramiem, kurš B grupā startēs piektdien, bet Latvijas svarcelšanas līderis Artūrs Plēsnieks svarā līdz 105 kilogramiem uz paaugstinājuma dosies sestdien.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: