Lauku ielā automašīna Audi A6, kuru vadīja 55 gadus vecs vīrietis, uz neregulējamas gājēju pārejas notrieca deviņus gadus vecu meiteni.

Negadījumā meitene iedzīvojās dažādos sasitumos tāpēc tika nogādāta Ziemeļkurzemes Reģionālajā slimnīcā. Savukārt autovadītājam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Pilsētā reģistrētas arī vairākas zādzības. Vārves ielā apzagta automašīna Renault, no kuras nozagts videoreģistrators un navigācijas sistēma. Īpašniekam nodarīti 80 eiro lieli materiālie zaudējumi. Inženieru ielā konstatēts zagļi uzlauzuši un apzaguši dzīvokli. No tā nozagti vairāki gredzeni un Latvijas jubilejas latu kolekcija. Materiālie zaudējumi tiek precizēti. Kārtējo reizi nozagts velosipēds. 20. aprīļa rītā Ganību ielā konstatēts, ka no šķūnīša nozagts sarkanas krāsas velosipēds. Policija skaidro zādzības apstākļus. Savukārt tajā pašā rītā Katoļu ielā atrasts velosipēds melnā krāsā. Policija apzina iespējamo divriteņa īpašnieku.

Savukārt Ugālē aizturēts 38 gadus vecs velosipēda vadītājs, kurš pie sava spēkrata stūres bija sēdies alkohola reibumā - viņa izelpā konstatēta 2,1 promile. Šāds brauciens krietni sitīs pa kabatu, jo velosipēda vadītājam ne tikai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, bet būs arī jāsamaksā 170 eiro liels naudas sods.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -1
    No malas 21.04.2016, 17:56:41

    Nav jau teikts,ka tas auto vadītājs vainīgs.Skuķis varbūt izskrēja uz pārejas,nemaz nepaskatoties,vai tuvumā nav kāds transportlīdzeklis.Saprotama lieta,ka pie pārejām jābūt vadītājam ārkārtīgi uzmanīgam,bet šitādi bērni ir neprognozējami.
    Vismaz meitenam būs laba mācība.

  • -6
    funky monky 21.04.2016, 19:34:37

    No malas.
    Šitie briesmīgie gājēji, kas pat uz gājēju pārejām skrien virsū nabaga automašīnām, vane?

    P.s. Uz gājēju pārejas. Izlasi 10 x. Un tad spried par vainu.

  • 0
    žurka 21.04.2016, 20:36:34

    Vispār arī uz gājēju pārejas vispirms gājējam ir jāpārliecinās, ka šoferis viņu redz, it sevišķi diennakts tumšajā laikā. Tas gan neattaisno šo šoferi, tur krūmiņi ir apgriezti diezgan zemi, var redzēt, ka tuvojas bērns, bet ar bērniem ir jābūt dubultā uzmanīgam - var skriet pāri neskatoties un arī nepiemērotās vietās, jāpiebremzē ir obligāti.

  • -7
    funky monky 21.04.2016, 21:03:59

    žurka
    Šoferim, protams, ne par ko nav jāpārliecinās, vane? Tik jāmin kāja grīdā, vane?

  • -1
    žurka 21.04.2016, 21:38:48

    To funky monky
    Tekstu lasāt visu, vai tikai pirmo teikumu?

  • -7
    Nika 22.04.2016, 21:12:17

    Gribi nokļūt ambulancē- droši šķērso ielu uz gājēju pārejas!!! varbūt ieteikt atcelt tādas prioritātes -kā gājēju pārejas -būtu mazāk negadījumi un šoferīši pie 5vsk /pie superneto/var triekt uz nebēdu!
    man tā pēreja jau sāk iedvest interesantas sajūtas .....iet pāri riskēju ar saviem veselajiem kauliem, neeju pāri -redzu kā godīgie šoferi vicina dūres, ko tad darīt- ribas vai žoklis....????

  • 0
    ventspilniece 24.04.2016, 08:46:48

    Biju tur tajā vietā un tajā momentā, kad meitene pa braucamo daļu šķērsoja ielu, ne pa ietvi. Tā tikai laimīga sagadīšanās, ka nebrauca autobuss. Laimīga sagadīšanās, ka viss beidzās labi.
    Autovadītāja vaina šoreiz ir tikai tā, ka viņš brauca ar auto, tur darīt nevarēja neko, viņi sadūrās uz pārejas, meitene šķērsām skrēja pāri ielai, nepaskatījusies ne pa labi, ne pa kreisi. Tikai malā to visu redzēja klases biedrene...
    Ja šoferim vajadzīga mana liecība, lūdzu.

  • 0
    Ventspilniece 24.04.2016, 08:59:44

    (cita)

    Tikai un vienīgi vecāku vaina,ka jau no mazotnes nemāca bērniem,kā uzvesties uz ielas!
    Vēl variants-sīkais diendienā tiek vadāts ar auto,un ,kad nu kādreiz sanāk iet kājām pāri krustojumam vai pārejai,kļūst tik stulbs,ka metas pāri kā uzvarētājs.

  • 0
    Tautietis Knābis 25.04.2016, 12:33:51

    Tieši tāpat kā man vakardien viens opis pie augstskolas uz velosipēda izleca auto priekšā. Gājēju pāreju viņš nebūt netaisījās šķērsot gājēja ātrumā, bet gan raitā velobraucēja ātrumā. Dēļ vecā ūpja man daži sirmi mati klāt, un laikam jau dzirdēja manus "uzslavas" vārdus veltītus viņam, jo ļoti lielām acīm mani nomērīja.

  • 0
    Tautietis Knābis 25.04.2016, 13:01:40

    ->>> funky monky un citiem dīvaiņiem

    Arī esmu bijis mazs un labi atceros savu pārgalvību. Varu pateikt tikai to, ka ne jau "nebremzējošie" šoferi vairumā gadījumu ir vainīgi, bet tieši pārgalvīgie bērni.

    Lai gan nākas arī atzīt, ka braukšanas kultūra Ventspilī stipri vien pieklibo kaut vai salīdzinot ar Rīgu. Un novērojumi rāda, ka vairumā gadījumu tieši tādas pajaunu marku pasvaigi auto ir tie negantākie..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: