2016. gada 11. februārī Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes studenti Elvita Krupnova, Gita Hofmane, Georgs Tumans, Matīss Rihards Ikše, Liene Andrēviča un Līga Bogdanova ēnoja Latvijas Republikas prokuratūras tulkus un prokurorus.

Studenti viesojās Dzirnavu ielā 113, kur viņus ar savu darba ikdienu iepazīstināja prokuratūras tulki. Tulces sniedza ieskatu par tulka un tulkotāja lomu izmeklēšanas darbā, ētikas principiem, prasmēm un atbildību, strādājot Latvijas Republikas prokuratūrā.

 

Dienas plānā bija arī atklātas tiesas sēdes apmeklēšana, lai vērotu tiesas tulka darbu klātienē, bet diemžēl apsūdzētais neieradās uz tiesu un tiesas sēdi atcēla. Tiesā, neformālā sarunā ar darbiniekiem, tomēr izdevās gūt mazu priekšstatu tiesu tulka darba ikdienā neformālā sarunā ar pašiem tiesu tulkiem.

 

Otrajā dienas pusē studenti viesojās Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūrā Kalpaka bulvārī 6 un tikās ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru. Ģenerālprokurors pastāstīja par prokuratūras struktūru, prokurora darbu un atbildēja uz studentu jautājumiem. Prokurors Gatis Doniks iepazīstināja sīkāk ar prokuratūras darbu un to, kas nepieciešams, lai kļūtu par prokuroru. Ēnu dienas noslēgumā studentiem bija ekskluzīva iespēja noskatīties filmu par prokuratūras vēsturi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: