Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca uzsākusi morga un patoloģiskās anatomijas nodaļas būvniecības darbus, par ko noslēgts līgums ar SIA „Pilsbūve”.


 

Patlaban morgs un patoloģiskās anatomijas nodaļa atrodas Patversmes ielā.

„Aizgājēji šobrīd tiek ievietoti neatbilstošās un morāli novecojošās telpās. Līdz nākamā gada novembrim šī gadiem samilzusī problēma beidzot būs atrisināta. Tāpat nav pareizi, ka šī nodaļa ir atrauta no slimnīcas un atrodas kūrorta zonā, privātmāju rajonā. Tādēļ ir gandarījums, ka pēc projekta īstenošanas tā tiks pārvietota uz rekonstruētām telpām vienotajā slimnīcas kompleksā,” uzsver Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece.

Ventspils pilsētas dome un slimnīca ir daudz strādājusi, lai šo projektu varētu īstenot piesaistot ES struktūrfondu finansējumu. Sākotnēji ES finansējuma piešķiršanas nosacījumi slimnīcu infrastruktūru uzlabošanai, patoloģisko nodaļu un morgu rekonstrukciju un būvniecību neparedzēja. Taču pēc ventspilnieku iniciatīvas tika veiktas izmaiņas, kā rezultātā atbalstīts šis projekts.

Patoloģiskās anatomijas nodaļa ar citoloģisko un histoloģisko laboratoriju un morgu šobrīd atrodas ēkā, ko Ventspils slimnīca nomā no pilsētas pašvaldības. Šī koka ēka ir celta 1900. gadā, tās telpas un infrastruktūra ir morāli un fiziski nolietojusies, un tās tālāka ekspluatācija, neveicot kapitālus remontdarbus, nav iespējama.

Tā kā slimnīcas vienotajā kompleksā Inženieru ielā 60 ir ēka, ko var pielāgot šīs nodaļas vajadzībām, projekta ietvaros tiks veikta tās ārēja un iekšēja rekonstrukcija, lai izveidotu nodaļai piemērotas telpas.

Jaunajās telpās tiks izveidotas atbilstoši mūsdienu prasībām modernizētas mirušo uzglabāšanas telpas, laboratorijas, sekciju zāles, kā arī personāla telpas. Tas uzlabos pakalpojuma sniegšanu iedzīvotājiem, kā arī radīs labākus darba apstākļus darbiniekiem.

Patoloģiskās anatomijas nodaļa ar morgu ir nozīmīga slimnīcas struktūrvienība. Nodaļas laboratorijā tiek veikta šūnu un audu izmeklēšana, lai precizētu diagnozes, piemēram, noteiktu audzēja raksturu. Tāpat nodaļā nepieciešamības gadījumos tiek veiktas mirušo sekcijas.

Projekta īstenošana izmaksās 1,029 miljonus latu. 85% no finansējuma nodrošina ES Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 13,21% valsts budžets un 1,79% Ventspils pilsētas dome. Projekta īstenošanu plānots pabeigt līdz 2011. gada rudenim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: