Ceturtdien, 5. decembrī no plkst. 16 līdz 19 ikviens Ventspils vidusskolēns tiek aicināts apmeklēt unikālu praktisko nodarbību par satelīttelekomunikācijām Ventspils Augstskolā.

Nodarbībā vidusskolēni varēs uzzināt par Zemes un satelītu informācijas pārraides sistēmām, kā arī veikt eksperimentu ar reāliem signāliem no kāda orbītā esoša satelīta. Bezmaksas nodarbībai var iepriekš pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu augstskolas mājas lapā www.venta/muziglitiba, zvanot pa tālruni 27738823, vai arī vienkārši atnākot uz minēto nodarbību VeA D-201 auditorijā.

 

2008. gadā VeA Mūžizglītības centram sadarbībā ar pašvaldību radās ideja par dabaszinātņu kursu rīkošanu, jo bieži vien skolēniem dabaszinātņu stundu laikā rodas jautājumi un vēlme uzzināt vairāk par konkrēto tēmu, taču skolu mācību plānā laiks tik plašam tēmas izklāstam nav paredzēts. Tagad atbildes uz šiem jautājumiem skolēniem saistošās nodarbībās sniedz augstskolas pasniedzēji un maģistratūras studenti.

 

Kā rāda iepriekšējo gadu pieredze, šādi radošie izaicinājumi ļoti ieinteresē skolēnus, un liela daļa no viņiem labprāt vēlas šo kursu turpināt. To, ka nodarbības ir aizraujošas apliecina fakts, ka katru gadu 3-4 dalībnieki izlemj turpināt mācības VeA Informācijas tehnoloģiju fakultātē.

 

Pateicoties Ventspils Pilsētas domes atbalstam, 10. – 12.klašu skolēni jau sesto gadu var apmeklēt bezmaksas nodarbības kursā „Mūsdienu dabaszinātnes un tehnoloģijas”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: