Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Automašīnām pārauj apavus

No 1. decembra visiem transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām, kuru protektors ir 4 mm vai dziļāks. Riepu montēšanas darbnīcās un servisos izveidojušās rindas. Lai pārautu autiņam apavus, dažkārt nākas gaidīt pat nedēļu. SIA Latakko serviscentru tīkls veikalā pirmie – tālredzīgākie – klienti riepas savām automašīnām sākuši mainīt jau oktobrī, stāsta automehāniķis Reinis Ķudis.

Kritusi Latvijas valdība

Lielveikala sagrūšana sagrāvusi arī Latvijas valdību. Uzņemoties polisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, dienā, kad tūkstoši atvadījās no bojā gājušajiem glābējiem, par demisiju paziņoja premjers Valdis Dombrovskis. Vieni to vērtē kā drosmīgu soli, citi – kā gļēvulību.

2.lpp. Viedoklis: «Dārga cena», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Vakar Latviju pāršalca nevis kārtējā sēru vēsts, bet priecīgā ziņa par Dombrovska atkāpšanos no amata. Pirmo reizi pēc ilgiem laikiem dzirdēju cilvēkus atvieglojumā nopūšamies un sakām, ka Dievs tomēr debesīs ir. Diženais vadonis, kurš pa cilvēku asarām un bēdām staigājot visai Eiropai proponēja un demonstrēja Starptautisko aizdevēju samazināšanas, konsolidēšanas, atņemšanas un dezorganizācijas politiku, bija spējīgs uzrakstīt Latvijas veiksmes stāstu vienā grāmatā, bet acīmredzot nebija spējīgs izturēt to psiholoģisko spiedienu, ko īstenam krīzes premjeram vajadzētu spēt izturēt.»

3.lpp.

Lombardi aug kā sēnes

Ekonomiskās krīzes sekas un naudas trūkumu daudzi izjūt joprojām. Par to liecina arī lombardu skaita pieaugums.

Elektrificēs vilcienu līnijas

Uzņēmums Latvijas dzelzceļš gatavojas dzelzceļa elektrifikācijai tranzīta koridora Austrumi–Rietumi posmā no Daugavpils un no Rēzeknes līdz Ventspilij. Dīzeļvilcienus nomainīs pret elektrovilcieniem, kas pārvadās ne tikai pasažierus, bet arī kravas.

4.lpp. Auto lietas. Par drošību uz ielām

Savās pārdomās par to, ar ko jārēķinās šoferīšiem, sēžoties pie spēkrata stūres, dalās autovadītājs ar 38 gadu stāžu – Ventspils reisa šoferis Eduards Zernevics: «Vietu, kur notiks negadījums, paredzēt nevar, tas var būt pie skolas, ielu krustojumā, uz gājēju pārejas. Tāpēc autovadītājam vienmēr jābūt gatavam reaģēt.»

Lai ziema būtu bez pārsteigumiem

Lai automašīna būtu gatava braukšanai ziemā, jāveic virkne darbu, kas novērsīs nepatīkamas situācijas un pārsteigumus. Atbilstošs automašīnas tehniskais nodrošinājums, autovadītāja sagatavotība un braukšanas prasme, pareiza ātruma izvēle, braucot pa sniegotajām ielām un ceļiem, – tas noteikti ļaus izvairīties no bīstamām un nepatīkamām situācijām.

5.lpp. Skatuve

6.lpp. Sports. Mūsējie – starp gada izcilniekiem

Zināmi visu 16 Latvijas gada balvas sportā nomināciju kandidāti. Šogad īpaši kuplā skaitā starp izvirzītajiem kandidātiem ir arī mūsu pilsētas sportisti, viņu pārstāvētās komandas, kā arī treneri.

Honda zaudē FK RABA

Latvijas telpu futbola čempionātā šosezon pirmo reizi spēkiem mērojušās vienības Honda un RABA, kuras sastāvā spēlē arī ventspilnieks Dmitrijs Kuzmins. Uzvaru ar 6:1 šajā mačā izcīnīja RABA, kuras labā vienus vārtus guva arī Kuzmins.

Dāmas uguņo apvienotajā līgā

Apvienotajā Latvijas un Igaunijas sieviešu basketbola čempionātā sevi no labākās puses parādījušas mūsu basketbolistes Kristīne Silarāja, Eva Pavlovska un Paula Tomsone – viņas palīdzēja savām komandām tikt pie kārtējās uzvaras.

7.lpp.

Pilsētā iemirdzēsies Ziemassvētki

Pirmās sniegpārslas jau sasniegušas zemi, un jau sestdien plkst. 17 pilsētā ieplūdīs Ziemassvētku noskaņa. Līdz ar galvenās svētku egles iedegšanu Rātslaukumā iemirdzēsies arī visi pārējie pilsētas rotājumi.

Iz pagājības. Pirms 35 gadiem

Aicinājums Latvijas Tautu foruma delegātiem.Ventspils pilsētas un rajona iedzīvotāji aicina jūs pieņemt rezolūciju, adresētu PSRS valdībai ar prasību nekavējoties slēgt Ventspils ostas rūpnīcu. TV skatītāju konferencē republikas galvenais sanitārais ārsts Dergačs Ventspili nosauca par Černobiļu nr. 2. Tas atbilst īstenībai. Ar Ventspils problēmām varējām iepazīties, noskatoties dokumentālo filmu Logs uz Eiropu. Nedēļas laikā pilsētā bija divi dramatiski notikumi: 25. novembrī ostas rūpnīcā izplūda 150 kg amonjaka, 1. decembrī dzelzceļa posmā no no Spāres līdz stacijai Ventspils II bija amonjaka noplūde no cisternas. Mūsu dzīvības vārdā prasām PSRS valdībai nekavējoties slēgt Ventspils ostas rūpnīcu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: