No 1. decembra Ventspilī par 5,7% samazināts apkures tarifs, kas kļuva iespējams pēc "Ventspils siltuma" pārejas uz kurināšanu ar šķeldu.

Regulatoram iesniegtajā siltumenerģijas tarifa projektā bija paredzēts tarifa samazinājums par 5,5% - no līdzšinējiem 44,42 latiem par megavatstundu (MWh) līdz 42 latiem par MWh, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Tomēr apstiprinātais gala tarifs ir vēl zemāks - 41,87 lati par MWh. Līdz ar to apkures tarifs tiek samazināts par 5,7%.

 

"Ņemot vērā to, ka situācija kopš projekta iesniegšanas brīža ir mainījusies, kā arī regulatora ieteikumus, radās iespēja siltumenerģijas tarifu samazināt vēl par 0,13 latiem par megavatstundu. Izmaiņas ir saistītas ar katlumājas Brīvības ielā 38 rekonstrukcijas pabeigšanu jūnija beigās, kad kā kurināmo sāka izmantot lētāko un videi draudzīgāko šķeldu," skaidroja pašvaldības SIA "Ventspils siltums" preses sekretāre Inga Aulmane.

 

"Ventspils siltums" šā gada 27.maijā iesniedza siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu, pamatojoties uz Ventspilī pabeigto rekonstrukciju katlumājā Brīvības ielā 38. Pārejot no mazuta uz koksnes kurināmā izmantošanu, "Ventspils siltumam" ir samazinājušās kurināmā izmaksas.

 

SPRK komersantam nosūtīja papildu informācijas pieprasījumus par tarifu projektā norādīto izmaksu pamatojumu. Pēdējo precizēto tarifa projektu komersants iesniedza šā gada 17.oktobrī.

 

Pēc tarifu projekta izvērtēšanas SPRK padome ar lēmumu apstiprināja siltumenerģijas gala tarifu 41,87 lati par megavatstundu bez PVN, kuru veido siltumenerģijas ražošanas tarifs 32,49 lati par megavatstundu bez PVN, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs 7,8 lati par megavatstundu bez PVN un siltumenerģijas tirdzniecības tarifs 1,58 lati par megavatstundu bez PVN.

 

Apstiprinātie tarifi stājas spēkā šā gada 1.decembrī.

 

Jau ziņots, ka tarifa samazinājums kļuvis iespējams, pateicoties tam, ka pilsētā tiek realizēti divi apjomīgi, uz ražošanas izmaksu samazināšanu orientēti projekti - centrālo katlumāju Brīvības ielā 38 un Talsu ielā 69 rekonstrukcija, kā arī siltumtrašu nomaiņa. Projektiem ar Ventspils pilsētas domes atbalstu izdevies piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu - kopumā vairāk nekā septiņi miljoni latu. Pēc abu projektu pabeigšanas 2014.gada beigās Ventspils siltumapgādes attīstībā un uzlabošanā būs investēti gandrīz 15 miljoni latu.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: