15. jūnijā plkst. 14.00 Olimpiskajā centrā “Ventspils” Basketbola zālē notiks Ventspils Augstskolas vasaras izlaidums.

Diplomus saņems Ekonomikas un pārvaldības, Informācijas tehnoloģiju un Tulkošanas studiju fakultātes bakalaura un maģistra studiju programmas absolventi. Kopā diplomus saņems 185 absolventi, no kuriem 156 saņems bakalaura līmeņa diplomus.

Ekonomikas un pārvaldības fakultātē šogad aizstāvējās 56 bakalauri un 18 maģistri, kā vislabāk izstrādātais bakalaura darbs šogad tika novērtēts Anijai Vaisjūnei ar darbu  „Disproporcijas tautsaimniecībā: pētījums ar piedāvājuma un izlietojuma tabulas palīdzību”.

Informācijas tehnoloģiju fakultātē kopā aizstāvējās 49 bakalauri un 7 maģistri. Ventspils Augstskolā šis ir otrais gads, kad Informācijas tehnoloģiju fakultātes studentiem tiek piešķirts bakalaura grāds elektronikā. 2012. gadā  sekmīgi aizstāvējuši darbus un ieguvuši bakalaura grādu pavisam 19 studenti. Divi no viņiem saņēma vērtējumu: „izcili”, bet pieciem darbus komisija novērtēja kā teicamus.

Visu darbu tēmas bija aktuālas un saistītas gan ar Ventspils Augstskolas IZI VSRC pētījumiem, gan ar kopīgiem pētījumiem Latvijas-Lietuvas pārrobežu projektu ietvaros. Divus darbus mūsu studentiem vadīja Klaipēdas Universitātes pasniedzēji. Ja starp pagājušā gada beidzējiem bija tikai puiši, tad šogad bakalaura grādu elektronikā saņēma arī četras meitenes.

Savos darbos bakalauri pratuši pielietot vismodernākās modernās tehnoloģijas – gan National Instruments programmatūru, gan multifunkcionālās laboratoriju platformas ELVIS. Tāpat vairāki studenti deva nozīmīgu ieguldījumu Starptautiskā Radioastronomijas centra rīcībā esošo radioteleskopu elektronisko vadības un kontroles sistēmu modernizācijā.

Tulkošanas studiju fakultātē šogad aizstāvējās 51 bakalauri. Bakalauru darbu pētīto tēmu spektrs bija plašs. Labi tika novērtēts Annas Leščinskas pētījums par tādu svarīgu jēdzienu, kā, piemēram, dzimtene un trimda atveidi latviešu un vācu valodā un Mārtiņa Plūmes kontrastīvais pētījums par valodas „smalkumiem” – modālajām partikulām vācu un latviešu gramatikā un tulkošanas praksē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: