Pēdējā laikā visi četri ministriju pārstāvji Ventspils brīvostas valdē bijuši profesionāļi un atsevišķu valdes locekļu nomaiņa varētu būt zaudējums Ventspils brīvostai, atzina Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs un Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Nesen no amata atbrīvotais Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektors Vilis Avotiņš, pēc Lemberga domām, veiksmīgi pildījis Ventspils brīvostas valdes locekļa pienākumus kā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) nozīmētais pārstāvis.

"Avotiņa kungs, protams, lielāku uzmanību veltīja tieši vides jautājumiem, kas ir ļoti būtiski Ventspils brīvostai, jo osta atrodas faktiski pilsētas centrā. Viņa profesionalitāte nāca tikai par labu, jo starp valdes locekļiem un arī brīvostas pārvaldē augstas klases vides speciālistu nav. Tā kā tas, ka Avotiņš, kā es saprotu, vairs nebūs [brīvostas valdē], protams, ir zaudējums brīvostas pārvaldei. Cerams, ka ministrija [Ventspils brīvostas valdē] norīkos nākamo VVD vadītāju - tad tas nebūtu zaudējums, jo šajā gadījumā nav tik svarīgs uzvārds, bet gan kvalifikācija un profesionalitāte," savu viedokli pauda Lembergs.

Satiksmes ministriju Ventspils brīvostas valdē pārstāv Zaļo un zemnieku savienības savulaik deleģētais Artis Stucka. SM uz otrdienas valdības sēdi esot bijusi sagatavojusi dokumentus par divu ZZS savulaik deleģēto Rīgas un Ventspils brīvostu valžu locekļu nomaiņu. Stuckas vietā uz Ventspils brīvostas valdi piedāvāts virzīt SM valsts sekretāru Anriju Matīsu. Tomēr satiksmes ministrs Aivis Ronis šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" atzina, ka ir gatavs atteikties no ieceres mainīt SM pārstāvjus Rīgas un Ventspils brīvostu valdēs. Līdz ar to, ja notiks kavēšanās ar citu ministriju pārstāvju nomaiņu, SM pārstāvji varētu saglabāt savus amatus.

"Ja Stuckas vietā būs SM valsts sekretārs [Anrijs Matīss], es to neuzskatu par sliktu ziņu," norādīja Lembergs, taču piebilda, ka arī Stucka labi tiek galā ar brīvostas valdes locekļa pienākumiem. Viņš bieži izteicis dažādus ieteikumus un uzlabojumus lēmumiem, kas tiek sagatavoti uz valdes sēdēm. "Artis Stucka ir arī mācībspēks - pasniedzējs civiltiesībās un administratīvajās tiesībās, viņš ir arī zinātnisku rakstu autors, viņa augstā jurista kvalifikācija, protams, mūsu brīvostas valdes un pārvaldes darbu neapšaubāmi uzlaboja un deva būtisku pienesumu, jo brīvostas pārvaldē ir tikai viens jurists, un viņa darba apjoms, protams, ir ļoti liels," atzina Lembergs.

Atzinīgi Lembergs vērtē arī Finanšu ministrijas pārstāvi Ventspils brīvostas valdē - ministru prezidenta Valda Dombrovska padomnieci juridiskajos jautājumos Sandru Bukani: "Viņa ir augstas klases juriste un vienmēr iedziļinās visos lēmumprojektos, izsaka savas domas un ieteikumus. Vairumā gadījumu tie arī tiek ņemti vērā no valdes locekļu puses."

Savukārt Ekonomikas ministrijas pārstāvis Antons Vjaters "ir vienīgais profesionālais jūrnieks no valdes locekļiem", piebilda Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: