Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrā veiksmīgi aizvadīta videokonference par kreatīvu metožu izmantošanu topošo uzņēmēju apmācību procesā.

Gan klātienē, gan otrpus ekrānam tikās VeA, Laurea Universitātes (Somija), Kauņas Tehniskās universitātes (KTU) Lietuvā un Ventspils Augsto tehnoloģiju parka pārstāvji, vietējie uzņēmēji, kā arī studenti un interesenti.

Videokonferenci atklāja VeA docente un jaunās bakalaura studiju programmas „Valodas un starpkultūru komunikācija” direktore Vita Balama. Dienas pirmajā daļā ekspertus un interesentus uzrunāja Valdis Avotiņš, VeA docents, inovatīvā lekciju kursa „Eksporta menedžments” autors, kas izklāstīja kursa darbības modeli, tā ietvaros nodibināto veiksmīgo sadarbību starp VeA, DnB Banku, Latvijas uzņēmējiem un sabiedriskajām organizācijām un kursa „veiksmes stāstiem”.

Kolēģi no Somijas, Laurea Universitātes dalījās pieredzē par studentu iesaisti uzņēmumu dotos reālos uzdevumos, ļaujot studentiem strādāt patstāvīgi, balstoties uz iepriekš iegūtām zināšanām lekcijās. Diskusijas rezultātā eksperti vērsa uzmanību uz vēl lielāku iespējamību studentus iesaistīt praktiskā uzņēmēju problēmu risinājumu meklēšanā.

Konferences otrā dienas daļā uzstājās KTU pieaicinātie eksperti ar savu pieredzi inovatīvās topošo uzņēmēju apmācībās. KTU kolēģi iepazīstināja klausītājus ar praktisko apmācību modeli studentiem, virtuāli modelējot biznesa idejas realizēšanu. Savukārt Baltijas Izglītības tehnoloģiju institūta pārstāvji dalījās pieredzē par studentu uzņēmējspēju veicināšanu, nodrošinot apmācības, konsultācijas un mentoringa atbalstu jaunajiem uzņēmējiem.

Videokonference tika translēta tiešraidē internetā, un to varēja vērot un uzdot jautājumus ikviens interneta lietotājs. Videokonference tika organizēta sadarbībā ar Kauņas Tehnisko Universitāti, vienlaikus nodrošinot diskusiju starp pieaicinātajiem ekspertiem Ventspilī, Kauņā un skatītājiem interneta piekļuves lapā.

Iegūtā pieredze ļaus pilnveidot gan Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centra, gan arī docētāju darbību un piedāvāt modernākus un efektīvākus apmācības modeļus gan studentiem, gan topošajiem uzņēmējiem. Jau 2012. gada septembrī tiks uzsākta topošo uzņēmēju apmācības programmas realizācija, kas tiks veidota, balstoties uz gūtajām atziņām. Apmācības tiks finansētas no projekta līdzekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: