Lai simboliski atdotu Talsiem kokus, kas tiks nozāģēti jaunās slimnīcas būvniecības laikā, piektdien arī Ventspils pašvaldības un slimnīcas pārstāvji tur piedalīsies koku stādīšanas talkā.

Kopumā 53 koki tiks stādīti divās Talsu pilsētas vietās – Saules ielā un Ezera ielas apkaimē, pie tirgus. Saules ielā talkas laikā tiks iestādītas 15 vilkābeles, bet Ezera ielas apkaimē iecerēts iestādīt 7 vilkābeles, 5 pīlādžus un 26 kastaņas – gan parastās, gan ar pildītiem ziediem.

Koku stādīšanas talkā piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Talsu novada domes priekšsēdētājs Miervaldis Krotovs un abu pašvaldību deputāti, kā arī Dundagas, Rojas un Mērsraga novadu pašvaldību pārstāvji, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas darbinieki no Talsiem un Ventspils – ārsti, medicīnas māsas, māsu palīgi, slimnīcas valde, administrācijas un saimnieciskā dienesta pārstāvji. Lai koku stādīšana noritētu pareizi, visu procesu uzraudzīs apzaļumošanas uzņēmuma SIA Janvāri speciālisti.

Jāatgādina, ka jaunās Talsu slimnīcas ēka līdz nākamā gada beigām tiks uzbūvēta Stendes ielā 1. Ēkas tehnisko projektu izstrādājusi SIA Ozola & Bula, bet šobrīd ir izsludināts iepirkums ēkas būvniecības veikšanai. 

Jaunajā slimnīcas ēkā atradīsies traumpunkts, vidēja izmēra stacionārs ar aptuveni 40 gultasvietām, divām operāciju zālēm, kā arī intensīvās terapijas jeb reanimācijas nodaļu. Tāpat būs plaša ambulatorās medicīnas nodaļa ar ģimenes ārstu un speciālistu kabinetiem, rehabilitācijas kabinetu un dienas stacionāru ar ķirurģisko, terapeitisko un ginekoloģisko palīdzību. Pie jaunās slimnīcas tiks izveidotas autostāvvietas 70 automašīnu novietošanai.

Pateicoties sadarbībai ar Ventspils pilsētas domi, Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai projekta īstenošanai izdevies piesaistīt Eiropas Savienības ERAF finansējumu 84,21% apmērā. Kopējās būvniecības izmaksas plānotas pieci miljoni latu. ERAF sedz 4,16 miljonus latu.

Patlaban Talsu slimnīca atrodas ēkās, kas ir kritiskā stāvoklī. Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS2011. gada nogalē veiktās aptaujas rezultāti liecināja, ka jaunas Talsu slimnīcas ēkas būvniecības ieceri atbalsta lielākā daļa iedzīvotāju – 87% no Talsos aptaujātajiem, 76% no citur Talsu novadā dzīvojošajiem, kā arī 86% no Dundagas, Rojas un Mērsraga novadu iedzīvotājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: