Lieliskos laika apstākļos aizvadīti pirmie vasaras sezonas mači loka šaušanā pieaugušajiem, bet jau nākamajā dienā jauniešiem bija jāstartē pamatīga lietus pavadībā.

No Ventspils kluba “Odisejs” pieaugušo mačos piedalījās četri loka šāvēji: Latvijas rekordisti Viktors Avsjuks un Pāvels Šatrava, kā arī Sergejs Meļeškevičs un Anastasija Avsjuka. Kvalifikācijā 50m x 4 distancē Viktors uzrādīja rezultātu 1325 punkti, tādējādi izpildot Latvijas izlases kandidāta normu, tā oficiāli piesakoties startam valsts izlasē. Sezonas atklāšanas mačos Avsjukam otrā vieta. Jāpiebilst, ka izlases dalībnieku uzvārdi tiks nosaukti 29.aprīlī, bet vērā tiks ņemtie tieši Latvijas vasaras sezonas atklāšanas sacensību rezultāti.

 

Arī Pāvels Šatrava ar 1299 punktiem pretendē uz izlasi. Viņam pietrūka viena punkta līdz kandidāta normai, bet mačos viņš ierindojas ceturtajā vietā. Jau šīs nedēļas nogalē notiks kontrolšaušana, tā kā Pāvelam vēl ir iespēja sasniegt vēlamo rezultātu un Latvijas izlases sastāvā doties uz Eiropas čempionātu, kas maijā notiks Amsterdamā.

 

Jauniešiem pirmie mači brīvdabā aizritēja pamatīgā lietū. Ventspilniekiem tas tomēr netraucēja uzrādīt labus rezultātus: Edvards Barauss 1.vieta, Mark Aleksejevs 1.vieta, Edgars Lilejevs 2.vieta, Andrejs Koršunovs 2.vieta un Valērijs Stepanovs 3.vieta.

 

Klubu "Odisejs" un "Atlantis" pārstāvji startēja arī Lietuvas atklātajā ziemas čempionātā Utenā. Vīriešu kompaktloku komanda (Avsjuks/Elarts/Šatrava) ieguva trešo vietu un uzstādīja jaunus Latvijas rekordus kompakloku klasē vīriešu komandā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: