Šī gada septembrī Ventspilī plānots sākt būvēt jau otru "Bau-How Baltic" māju moduļu rūpnīcu.

Tā būs divas reizes lielāka par esošo. Pašlaik "Bau-How Baltic" ražošanas telpas Ventspilī, Rūpniecības ielā 27, īrē no cita uzņēmuma, bet rudenī uzņēmums sāks savas ražotnes būvniecību. Ja pašlaik rūpnīcā strādā 75 darbinieki un to skaitu iecerēts palielināt līdz 120, tad jaunajā ražotnē būs jau 250 darba vietas, ziņo LETA.

Šodien svinīgajā pasākumā no uzņēmuma teritorijas uz ostu tika transportēti pirmie saražotie māju moduļi. Svētdien tos paredzēts iekraut kuģī, lai jau pirmdien, 3. maijā, 21 moduli nosūtītu uz Norvēģijas pilsētu Trondheimu. Pagaidām "Bau-How Baltic" vēl neražo moduļus pēc savas tehnoloģijas – pirmie 100 moduļi top pēc norvēģu celtniecības koncerna "Heimdal Gruppen" pasūtījuma.

No šī uzņēmuma "Bau-How Baltic" pašlaik nomā ražošanas telpas. Pirmā pasūtījuma izpildi paredzēts pabeigt līdz jūnijam, bet pirmo kravu pasūtītājam paredzēts piegādāt tuvāko dienu laikā. No Ventspilī saražotajiem moduļiem – katrs no tiem sver 12 tonnas – taps jauna studentu dienesta viesnīca. Uzņēmuma tehnoloģija ļauj no Ventspilī ražotajiem modeļiem būvēt 12 stāvu ēkas, bet attīstības stratēģija paredz ražot pat 40 stāvu māju būvniecībai paredzētus moduļus.

Lai uzņēmums varētu veiksmīgi strādātu, tiek izmantoti "Nordea Bank Finland Plc" filiāles Latvijā piedāvātie dažādie finanšu instrumenti, tostarp arī kreditēšana.

Papildus "Nordea" bankas piedāvātiem un izmantotiem finanšu resursiem uzņēmuma stabilākai un straujākai ražošanas attīstībai ir izsniegta SIA "Latvijas Garantiju aģentūra" garantija trīs miljonu eiro jeb 2,1 miljona latu apmērā, kuras mērķis ir veicināt eksportspējīgo uzņēmumu straujāku attīstību un ekspansiju eksporta tirgos.

Atbalsts garantijas veidā ir veicinājis finansējuma saņemšanu no "Nordea" bankas ražošanas attīstībai. Trīspusējās sadarbības rezultātā uzņēmums "Bau-How Baltic" ir veiksmīgi realizējis pirmos pasūtījumus eksportam uz Skandināviju.

Kā pastāstīja "Nordea" bankas Vietējo korporatīvo klientu daļas vecākais klientu vadītājs Jānis Kalniņš, ""Bau-How" projekts ir viens no paraugiem, kura scenāriju, kā tas ir ieviests un attīstīts, ir vērts pētīt, jo tas ir viens no kvalitatīvākajiem projektiem, ko man personīgi ir nācies izvērtēt".

Savukārt "Latvijas Garantiju aģentūras" valdes loceklis Klāvs Vasks uzsvēra: "No "Garantiju aģentūras" puses mēs tikai varam vēlēties, lai mums šādu projektu būtu vairāk, jo valsts un Eiropas Savienība mums ir atvēlējusi pietiekami lielu kapitālu - ap 100 miljoniem eiro (70 280 latu) -, ar ko atbalstīt uzņēmumus un jaunas investīcijas, bet jāsaka, ka bankas un uzņēmēji nav aktīvi, lai šo naudu apgūtu. Mēs labprāt atbalstītu vēl vismaz 10 šādus projektus, jo resursu apjoms bankas garantijām ir pietiekami liels un neapgūts. Šeit ir iespējas realizēt vēl neskaitāmus šādus projektus ne tikai Ventspilī, bet arī citās pilsētās."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: