"Ventspils siltums" izsludinājis atklātu konkursu par tiesībām saņemt pasūtījumu mazuta piegādei.

Plānots iegādāties mazutu, lai nodrošinātu kurināmo līdz šī gada beigām, bet, ja būs izdevīga cena, paredzēts iepirkt mazutu arī nākamajam gadam.

"Ventspils siltuma" valdes priekšsēdētāja Vita Maula skaidro, ka mazuta cena pēdējā laikā ir ievērojami pieaugusi. Pašlaik uzņēmuma vadītāja vēl nekomentēja, vai šī iemesla dēļ nākamajā sezonā pieaugs apkures tarifs.

Šajā apkures sezonā ventspilniekiem par siltumu bija jāmaksā mazāk nekā iepriekš - ar 2009.gada 1.oktobri Ventspilī stājās spēkā regulatora apstiprinātais siltuma tarifs - 38,07 lati par megavatstundu (Ls/MWh), neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Līdz tam tarifs bija 38,90 Ls/MWh (bez PVN).

Šajā apkures sezonā pieauguši ventspilnieku parādi par apkuri. Sakarā ar uzņēmumu "Ventspils siltums" un "Pārventas siltums" reorganizāciju jeb apvienošanu vienā uzņēmumā pašlaik nav apkopota informācija par kopējo parāda summu, taču, salīdzinot šī gada pirmā ceturkšņa maksājumus ar 2009.gada attiecīgo periodu, šogad rādītāji ir par 6% sliktāki, līdz ar to situācija ir diezgan pasliktinājusies, informēja Maula.

Pagājušā gada oktobrī iedzīvotāji par apkuri bija palikuši parādā vairāk nekā 430 000 latu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: