Valdības koalīcijas Sadarbības sanāksmes sēdē panākta vienošanās par pabalsta izmaksu ģimenēm 500 eiro apmērā par katru bērnu. Panāktā vienošanās paredz, ka katram Latvijas bērnam tiks izmaksāts īpašs atbalsts 500 eiro apmērā.

Nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauda pateicību visiem, kas atbalstīja un palīdzēja tam notikt. "Mazas, bet svarīgas uzvaras sajūta!" atzīmēja politiķis.

Viņš arī pauda, ka atbalsta izmaksa būtu jāveic iespējami ātri.

Pēc koalīcijas sanāksmes veselības ministrs Daniels Pavļuts apsveica šo koalīcijas kopēju lēmumu atbalstīt sociālā atbalsta novirzīšanu ģimenēm ar bērniem. Politiķis uzsvēra, ka šī palīdzība nāk īstajā brīdī, kad "sabiedrība ir uz izturības robežas".

Pavļuts arī uzsvēra, ka "vēl priekšā" ir diskusijas par atbalsta sniegšanu arī citām iedzīvotāju grupām, arī no tām nozarēm, kuras Covid-19 krīzē cieš būtiskus zaudējumus.

Vienlaikus labklājības ministre Ramona Petraviča norādīja, ka Labklājības ministrija strādās pie šī likumprojekta, lai to šodien varētu apstiprināt valdībā. "Jo ātrāk pieņems, jo ātrāk varēs sākt izmaksāt šo vienreizējo pabalstu," atzīmēja ministre, piebilstot, ka šobrīd izskatās, ka to nepaspēs izmaksāt kopā ar valsts ģimenes pabalsta izmaksas datumu martā, taču to noteikti izmaksās pēc tam kādā brīdī, kas aizvien būs marta mēnesī.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns atzīmēja, ka partijas ieskatā, krīzē svarīgākais ir vājākie un tie, kuri nodrošina valsts pastāvēšanu, kas, viņaprāt, ir bērni. "Viņi drīz būs šīs valsts uzturētāji," teica Bordāns, piebilstot, ka mūsu valsts pastāvēšana būt atkarīga no tā, cik izglītoti, psihoemocionāli noturīgi un pateicīgi savai valstij viņi būs.

Tāpat viņš piebilda, ka nav iespējams "atpirkties" ar 500 eiro vienreizēju pabalstu, ja netiks nodrošināta laba izglītība. Politiķis atzīmēja, ka saskaņā ar statistikas datiem, Latvijā ir vairākas pašvaldības, kurās, vadoties pēc saslimstības datiem, šobrīd būtu iespējams atjaunot mācības klātienē. Viņš norādīja, ka par šo jautājumu vēl runās valdībā.

Pēc Finanšu ministrijas aplēsēm, vienreizēja pabalsta izmaksas 500 eiro apmērā par katru bērnu budžetam izmaksās 179 miljonus eiro. Šim aprēķinam par pamatu ņemti statistikas dati, kas liecina, ka patlaban valstī ir aptuveni 358 000 nepilngadīgu personu. Precīzākus aprēķinus vēl sniegs Labklājības ministrija (LM).

LM ir uzdots izstrādāt konkrētu priekšlikumu, ko iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā. Pēc tam, kad priekšlikums gūs valdības atbalstu, pabalstu izmaksu nodrošinās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka pabalsts 500 eiro varētu tikt izmaksāts martā reizē ar ģimenes valsts pabalstu.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -3
    gg65 15.02.2021, 16:28:58

    Tagad paliek neatbildēts jautājums - ko Kurzemnieks varētu uzbraukt valdošajai fašistu kliķei saistībā ar šo lēmumu. Par maz, par daudz?
    Mums ir ļoti svarīgs tavs viedoklis.

  • -4
    yolo 15.02.2021, 16:40:18

    Uz kā rēķina šis notiek?

  • -3
    Kriska 15.02.2021, 16:50:06

    Koalicija vēl neko nenozīmē.Lēmumi pie mums mainās katru dienu. Par agru priecāties.

  • -7
    A.n.i.t.a 15.02.2021, 17:28:44

    Tik tiešām, no kurienes nauda, vai tas ir grants no Eiropas vai aizņēmums, kurš tām pašām ģimenēm būs jāatdod? Labāk jau būtu ļāvuši strādāt un pelnīt, lielās jēgas no tiem aizliegumiem tāpat nav. Bet lai jau peras, vēl jau nav zināms rezultāts.

  • -6
    Elviss22 16.02.2021, 10:39:20

    Lielākā daļa no tām ģimenēm, kuras saņems vairākus tūkstošus, nodokļus nemaksā, jo nestrādā, vienīgais darbs ražot bērnus, kuri nodokļu maksātājiem jau tagad ir uz kakla un otrs darbs ir dzeršana. Nu lai, valdība jau īsti ne pie viena lēmuma nav prātu pielikusi.

  • -2
    reku 16.02.2021, 14:27:22

    >>Elviss22
    Piekrītu,bet tikai tikdaudz,kas attiecas uz čigāniem.
    Par pārējiem cilvēkiem,nav jāuztraucas,kur naudu liks.

  • -10
    Latvija pāri visām! 15.02.2021, 17:59:46

    To varētu uztvert, ja tas nonāks līdz īstenošanai, kā pielabināšanos un sāpju naudu vienai sabiedrības daļai.
    Pamest kaulu lai nomierinās...
    Tikai, kur sāpju nauda tai kategorijai, ko kovidkliķe apgalvo glābjam - vecāka gadagājuma cilvēkiem?
    Kuriem noteikti dēļ "cīņas ar kovidu" izraisītās medicīnas nepieejamības daudz vairāk nākas tērēt dārgās zālēs.
    Pakariņu uzsauktais brīnumlīdzeklis fuflotests jau nevienu neārstē.)

  • -5
    Akerdeons 15.02.2021, 21:23:52

    UN KAD TAD LEMS PAR PENSIONARIE PIESKIRT ARI PABALSTU ,VAI TAD VECIEM NEPIENAKAS TIE NEED UN ZALES NEPERK.

  • -1
    A.L. 16.02.2021, 10:54:57

    Pēc visas taisnības pabalstu vajadzētu piešķirt visiem iedzīvotājiem, neko nešķirojot.

  • -6
    Latvija pāri visām! 16.02.2021, 12:13:23

    Tieši tā, jo no teroristiskās* "cīņas ar kovidu" ir cietuši visi.
    _______________________
    *atcerēsimies, ka jēdziena terors pamatā ir bailes, un kur vēl vairāk tiek kultivētas bailes kā saistībā ar c-19.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: