Kurzemes apgabaltiesa šodien apmierināja Daugavas kuģošanas idejas iniciatoru AS "Ūdens enerģētikas un transporta sistēma Rīga-Hersona-Astrahaņa" prasību piedzīt 752 135 latus no kādreizējā organizācijas dibinātāja Ulda Pumpura.

Spriedumu 20 dienu laikā ir iespējams pārsūdzēt.

Pumpurs skaidrojis, ka brīdī, kad dibināta AS "Ūdens enerģētikas un transporta sistēma Rīga-Hersona-Astrahaņa", katrs dibinātājs ieguldījis līdzekļus. "Es aizdevu naudu, un tagad mani vēl par to sūdz tiesā," neizpratnē bija Pumpurs.

Viņš skaidroja, ka noslēgtā vienošanās paredzējusi, ka pēc akciju sabiedrības dibināšanas nauda tiek atdota aizdevējam, kas arī tika izdarīts, - tā tika atdota Pumpuram. "Ir cilvēki, kuri negrib dot neko, bet grib iegūt." Šajā gadījumā organizācija vēlētos iegūt tai nepiederošus līdzekļus. "Tā ir cūcība," tā par ierosināto prasību sacīja Pumpurs.

Tagad Pumpurs solīja, ka tiesas spriedums noteikti tikšot pārsūdzēts, jo viņam neesot saprotams, uz kādiem argumentiem balstīts konkrētais lēmums. Pumpurs vēlreiz uzsvēra, ka viņš šo naudu ir organizācijai aizdevis un pēc uzstādīto mērķu sasniegšanas to saņēmis atpakaļ. "Tas ir stulbums, ja nevarēju saņemt atpakaļ pats savu naudu," norādīja Pumpurs.

Savukārt organizācijas pārstāvis Valērijs Štamers ir pārliecināts, ka Pumpuram kā projekta debitoram minētā summa ir jāatdod. Štamera skatījumā, ja Pumpurs naudu organizācijai bija aizdevis, tā vairs neesot Pumpura nauda, jo esot bijis parakstīts līgums, kas jāpilda.

LETA

 

Lasi vēl:

No Pumpura prasa miljonu

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: