Ventspils kikboksa leģiona (VKL) kikbokseri sekmīgi startējuši Rīgas atklātajā čempionātā cīņas sportā K-1 disciplīnā.

Ventspili čempionātā pārstāvēja 11 sportisti, 10 no viņiem kāpa arī uz goda pjedestāla. Divi kikbokseri nostājās uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Tas bija pa spēkam Emīlam Gošam, kas triumfēja svara kategorijā līdz 70 kilogramiem (16–17 gadu vecuma grupā), un Endijam Bernicam, kas bija labākais svara kategorijā līdz 45 kg (12–13 g.v.).

VKL treneris Sergejs Deņisovs īpaši vēlējās izcelt abu jauno sportistu veikumu, jo šīs bijušas viņu pirmās sacensības. «Gan Gošam, gan Bernicam šīs bija pirmās oficiālās cīņas, tāpēc man ir liels prieks par to, ka, neskatoties uz lielo psiholoģisko slodzi, viņi spēja ne tikai pienācīgi startēt, bet arī uzvarēt. Tā viņiem būs laba motivācija trenēties vēl cītīgāk, jo rezultāti runā paši par sevi.»

Tikai nedaudz līdz zelta godalgai pietrūka (2. vieta) Artūram Roģim (svara kategorijā līdz 50 kg; 15–16 g.v.), Armandam Oliņam (līdz 65 kg; 16–17 g.v.), Edgaram Podgurskim (līdz 70 kg; 16–17 g.v.), Ģirtam Zalkovskim (līdz 80 kg; 16–17 g.v.), Aigaram Meijam (līdz 65 kg; vīriešu grupa) un Matīsam Šķēlem (līdz 75 kg; vīriešu grupa).

«Labu sniegumu rādīja gan Meija, gan Šķēle. Aigars vienā no cīņām pieveica savu pretinieku ar kārtīgu nokautu. Pretinieks nebija gatavs sitienam ar celi, tāpēc cīņa beidzās priekšlaicīgi. Ļoti labas cīņas padevās Matīsam, kam ir tikai 18 gadi un kas kikboksā trenējas tikai nepilnu gadu, turklāt pusi no šī laika pavadījis iesācēju grupā. Finālā Matīsam nācās cīnīties ar krietni pieredzējušāku pretinieku – bijušo Latvijas junioru čempionu boksā –, kam piekāpās tikai par diviem punktiem,» sportistu veikumu vērtē Deņisovs.

Vēl divas bronzas medaļas ieguva Kristiāns Barakauskis (līdz 75 kg; 16–17 g.v.) un Arturs Lužanskis (līdz 85 kg; vīriešu grupa). Pēc trenera domām, šī bija ne tikai spēka, bet arī prāta pārbaude. «Bailes dara savu, tāpēc ne visiem sportistiem izdevās atraisīties un rādīt tādu sniegumu, uz kādu viņi ir spējīgi. Psiholoģiski vēl nebijām gatavi, kaut fiziski bijām spēcīgāki. Kā sāka – drošais uzvar. Uzskatu, ka Latvijas čempionātā, kas notiks martā, noteikti jāpiedalās pirmās vietas ieguvējiem, bet sudraba medaļnieki to varēs darīt pēc savas izvēles,» vērtē Sergejs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: