Ar svinīgu ceremoniju HansaMatrix ražotnē Ventspilī, viesojoties Latvijas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, šodien atklāta uzņēmuma jaunā elektronikas iespiedshēmu virsmas montāžas līnija.

Uzstādītā montāžas līnija ļaus uzņēmumam ražot elektroniskās iespiedshēmas, stundā papildus montējot ap 60 000 elektronisko komponentu. Tas Ventspils rūpnīcā pusotru reizi palielinās iespējamos ražošanas apjomus, kā arī radīs papildus pievienoto vērtību esošajām darba vietām.

HansaMatrix ir Latvijas elektronikas nozares flagmanis. Uzņēmuma panākumi kalpo kā lielisks piemērs mums visiem. Mēs priecājamies par ikvienu uzņēmumu, kurš Latvijā rada arvien jaunas darba vietas,” atklāšanas ceremonijā pauda Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

“Rūpnīcu Ventspilī atklājām jau pirms desmit gadiem. Šajā laikā uzņēmums ir piedzīvojis būtisku izaugsmi, un jaunā, HansaMatrix kopumā jau piektā, ražošanas līnija ir kārtējais solis HansaMatrix attīstībā,“ uzsver valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis.

HansaMatrix Ventspils rūpnīca ir viena no modernākajām Baltijā. Tajā uzstādītas mūsdienīgas automatizētas ražošanas tehnoloģijas un pa šiem desmit gadiem ir izveidojies jauns augsti kompetentu speciālistu kolektīvs,” atzīmē rūpnīcas vadītājs Aldis Cimoška.

“Uzņēmuma attīstībā svarīga loma ir bijusi sadarbībai ar Ventspils Tehnikumu un Ventspils Augstskolu. Bez tam, jāatzīmē Ventspils Domes un Brīvostas pārvaldes ieinteresētā attieksme biznesa attīstībā,” papildina Osmanis.

HansaMatrix ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, to industrializāciju, kā arī sniedz integrētus ražošanas pakalpojumus klientiem, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Kompānijas akcijas kotē biržas Nasdaq Riga oficiālajā sarakstā - HMX1R.

Viesošanos Ventspils pusēs prezidents sāka ar Starptautiskā radioastronomijas centra apmeklējumu. Prezentējot VSRC, tika uzsvērts ieguldījums tautsaimniecībā, attīstot unikālo zinātnes centru un veicinot augsti kvalificēta personāla piesaisti, kā arī tika diskutēts par finansējuma nepieciešamību un trūkumiem tā nodrošināšanā. Prezidents tika iepazīstināts arī ar zinātnieku, pētnieku jaunākajiem sasniegumiem un atklājumiem.

Prezidents izteica atzinību un novērtēja VeA un VSRC ieguldījumu reģiona attīstībā un novēlēja turpināt attīstīties, kļūstot par starptautiska mēroga zinātnes centru.

Ventspils brīvostas pārvaldē prezidents Raimonds Vējonis tika iepazīstināts ar Ventspils brīvostas darbu, it īpaši pieostas industriālās zonas attīstībā. Ostas rūpniecisko teritoriju attīstība jau 15 gadus ir viena no Ventspils pilsētas un brīvostas prioritātēm. Šo gadu laikā Ventspilij piesaistītajos ražojošajos uzņēmumos ir radītas vairāk nekā 1400 jaunas darba vietas. Vēl jo lielāku nozīmi šis fakts iegūst situācijā, kad Krievija intensificē savu ostu attīstību un stratēģiskajos plānošanas dokumentos nosaka savu kravu novirzīšanu uz savām ostām. Ievērojamie rūpniecības attīstības rādītāji Ventspilī dod pārliecību par pilsētas un brīvostas tālredzīgajiem stratēģiskajiem lēmumiem diversificēt Ventspils tautsaimniecības struktūru, piesaistot ražojošos uzņēmumus. Sanāksmes laikā Aivars Lembergs pauda viedokli, ka šāda rūpnieciskās attīstības programma būtu jāīsteno visos Latvijas reģionos, turklāt daudz plašākā apjomā, jo tikai tādā veidā ir iespējama Latvijas attīstība.

Prezidents ar pavadošo delegāciju viesojās arī Ventspils Augsto tehnoloģiju parka ražotnē AS HansaMatrix, kur tika atklāta jauna ražošanas līnija. Atklāšanas ceremonijā piedalījās prezidents Raimonds Vējonis, HansaMatrix valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis, kompānijas valdes loceklis un rūpnīcas vadītājs Aldis Cimoška, kā arī Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. HansaMatrix piektās līnijas izveide ne tikai palielinās Ventspils rūpnīcas ražošanas apmērus, bet arī radīs vairākas jaunas darba vietas nozares speciālistiem.

Delegācija apmeklēja Ventspils Augsto tehnoloģiju parka jaunatklāto vienīgo Ziemeļeiropas elastīgo iepakojuma materiālu ražotni Immer Digital, kur tika iepazīstināti ar elastīgo iepakošanas materiālu izgatavošanas procesu, inovatīvajām tehnoloģijām, kuras ļauj gan ražošanas, gan produkcijas tālākās izmantošanas procesos būtiski samazināt nelabvēlīgo ietekmi uz apkārtējo vidi, nodrošinot nevainojamu iepakojuma kvalitāti.

Vizītes laikā apmeklēts tika arī Šveices koncerna Bucher Industries AG grupas uzņēmums SIA Bucher Municipal. Bucher Municipal ir Eiropas un Austrālijas tirgus līderis, kas ražo komunālos transportlīdzekļus ielu un sniega tīrīšanai privātām un publiskām vajadzībām. Ventspilī uzņēmums nodarbina vairāk nekā 240 darbiniekus.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    ozols 23.02.2017, 19:10:53

    Raimonds uzņēmumā ,,POBEDA,, neiegriezās šokolādi ieēst ? :)

  • -3
    Ena 23.02.2017, 21:05:09

    Par to jau atkal jāierauj

  • -2
    Novadnieks 24.02.2017, 04:38:23

    Čau ,Ena!Kā veselība?Kā vēders izgāja?

  • -2
    Novadnieks 24.02.2017, 06:48:21

    Pirmais jautājums,kuru Vējonis varēja uzdot,ir:"Kāpēc mani sagaida no pienākumu pildīšanas atstādināts domes priekšsēdētājs?"Var jau būt ka būtu uzdevis tādu jautājumu,ja abi nebūtu ZZS skrūvspīlēs saspiesti.

  • 0
    norge 24.02.2017, 18:10:05

    interesanti vai pec etiketes noteikumiem var sagaidit valsts prezidentu zila kostima un bitlofka ?

  • 0
    cits 24.02.2017, 18:30:03

    Dress-kods,vai kā viņu tur sauc.Varbūt cilvēks par tādu neko nezina.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: