Treniņnometnē Kiprā pirmo pārbaudes maču aizvadījuši FK Ventspils futbolisti, kas nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Armēnijas spēcīgākās līgas ceturto labāko komandu Gandzasar.

Jāpiebilst, ka Armēnijas Premjerlīgā ir vien sešas komandas, tomēr komanda no Kapanas noteikti pieder pie lielā kvarteta, kas cīnās par titulu un citām medaļām, kā arī vietu Eirokausos. Pēc čempionāta pirmās puses Gandzasar dala trešo vietu, no otrās atpaliekot par trim punktiem, bet no pirmās – par septiņiem.

Lai gan mačā bija daudz cīņas un maz vārtu gūšanas momentu, laiku pa laikam kaut ko izveidot komandām izdevās – arī ventspilniekiem. Jau pašā mača sākumā izcelties varēja Aleksejs Aleksejevs, taču bumba pēc viņa spēcīgā sitiena lidoja nedaudz garām. 19. minūtē pēc Eduarda Tīdenberga sitiena Gandzasar glāba vārtsargs, bet jau otrajā puslaikā, kad izgājiens viens pret vienu tika noorganizēts Ritvaram Ruginam, glāba vārtu stabs. Padarboties nācās arī Ventspils vārtsargam Andrejam Pavlovam, kurš tāpat, kā kolēģis sāncenšu vārtos, šajā mačā palika sausā.

Jāatzīmē Antona Jemeļina pirmā došanās laukumā šajā starpsezonu periodā, kurš gan visām 90 minūtēm vēl gatavs nebija. Savukārt Vadimam Žuļevam šī bija pirmā spēle bez maskas, kura futbolistam pirms tam bija nepieciešama, jo pagājušās sezonas izskaņā nopietni cieta viņa vaiga kauls. Tāpat ventspilnieki atklājuši tumšādainā uzbrucēju vārdu, kurš jau no gatavošanās posma sākuma ir ar komandu un arī izcēlies ar vārtu guvumu – tas ir 18 gadus vecais nigērietis Adeleke Akijemi. Ja jau spēlētāja vārds izskanējis skaļi, acīmredzot drīzumā jāseko arī informācijai par līguma noslēgšanu ar jauno futbolistu.

Kiprā vēl paredzētas divas pārbaudes spēles ar Krievijas Premjerlīgas pārstāvjiem, tiesa tās pašreizējais līderis Maskavas Spartaks uz Kipru trenēties nosūtījis savu otro sastāvu, taču skaidrs, ka tas būs gana motivēts (gribas taču nokļūt pirmajā sastāvā!) un noteikti arī meistarīgs pretinieks. Pārbaudes spēle paredzēta arī ar šīs pašas Premjerlīgas klubu Ural, kura uzdevums sezonas otrajā pusē būs saglabāt vietu 16 spēcīgāko klubu skaitā, jo šobrīd komanda ieņem 13. vietu, taču viegli var gan pakāpties augstāk, gan nobirt zemāk.

Ventspils - Gandzasar 0:0
Ventspils:
Pavlovs, Žuļevs, Obuobi, Koļesovs, Alfa, Tīdenbergs, Vasjkovs, Aleksejevs, Rečickis, Karlsons, Adeleke
Uz maiņu izgāja: Jemeļins, Rugins, Savčenkovs, Pauļjus, Solomatovs, Žigajevs, Svārups

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: