Nākamā e-veselības sistēmas projekta kārta izmaksās vēl 10 miljonus eiro, atzina veselības ministres Andas Čakšas padomniece e-veselības projekta jautājumos Ilze Āboliņa.

Nākamā kārta ir sadalīta divos projektos, kuri tiks iesniegti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) izskatīšanai un apstiprināšanai, lai pretendētu uz Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu.

Viņa arī atzīmēja, ka finansējumu trešās kārtas ietvaros var saņemt tikai jaunu sistēmas pakalpojumu izstrādei un ieviešanai, to nedrīkst izmantot, lai finansētu iepriekš izstrādātās un ieviestās funkcionalitātes. Esošās funkcionalitātes uzlabojumus ir jāsedz no uzturēšanas budžeta.

Runājot par trešajā projekta kārtā paredzētajiem pakalpojumiem, Āboliņa norādīja, ka sistēmā ārstam būs iespēja ar iedzīvotāju strādāt proaktīvi, lai pacients aizietu uz onkoloģiskajiem izmeklējumiem. Ģimenes ārsts varēs redzēt vai cilvēks ir vai nav aizgājis uz konkrētu vēža skrīningu. Šādi ģimenes ārstam būs lielāka iespēja mudināt un stāstīt par skrīninga nepieciešamību.

Tāpat paredzēts, ka ārsts varēs paskatīties, kādas rindas ir uz konkrētiem pakalpojumiem, lai zinātu, kur pacients var aiziet un visātrāk nodot analīzes. "Tas nav sarežģīti, vienkārši ir jāsadodas visiem rokās un jāļauj savā starpā apmainīties ar datiem," skaidroja Āboliņa.

Abas e-veselības trešās kārtas daļas plānots pabeigt līdz 2022.gadam.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    norge 09.12.2016, 13:08:32

    nebut letak bijis parnemt igaunijas pieredzi un sistemu nevis dzit mulki un teret naudu sistemai kura ta jau nestrada , tas pats atiecas uz deputatu neaiskaramibu un kompensacijam ja vinus neievel atkartoti .un vispar vai musu valsti ir finassialais drosibas spilvens vai jo projam valdiba dzivo zali ? vel viens jautajums kapec visi deputati izmanto par nodoklu maksataju naudu dienesta transportu , vai tad vini ir tik nabadzigi ka nevar atlauties nopirkt personiskos auto ? nu viens nabags pat savas kazas paprasija saimas auto jo ari nevar atlauties iznomat vai nopirkt jo deklaracija jo projam zigulitis stav ka vienigais transporta lidzeklis !

  • 0
    Latvija pāri visām! 09.12.2016, 13:31:39

    Smuka afēriņa.

  • 0
    norge 09.12.2016, 22:46:24

    cik atmina nevil tad jau 8 milionus iztereja un nekas nestrada tagat vel vajag 10

  • 0
    norge 11.12.2016, 12:33:41

    un ja ta paskatas vesture tad veselibas ministri gandriz visu laiku ir ZZS

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: