9. decembrī plkst. 18 Jūrkalnes tautas nama izstāžu zālē etnogrāfiskais ansamblis "Maģie suiti" aicina uz Ziemassvētku ieskaņas koncertu "Vārti veras". Ansambļa dalībnieces uzstāsies jaunos skatuves tērpos.

Etnogrāfisko ansambli bieži aicina uz pasākumiem, kuros nav jāizmanto tautas tērpi. Līdz šim ansambļa dalībnieces šādos gadījumos vilka privātās drēbēs, kas neveidoja vienotu ansambļa kopējo tēlu. Lai tiktu pie jauniem tērpiem, biedrība "Maģie suiti" iesniedza projektu "Tautisko tērpu iegāde Jūrkalnes etnogrāfiskajam ansamblim "Maģie suiti"" Lauku atbalsta dienestā, saņemot 1800 eiro, pašu ieguldījums – 200 eiro.

"Tādējādi iegādājāmies sešus tērpu komplektus, kuru stils ir pietuvināts tautiskajam motīvam, lai nezaudētu suitu identitāti. Ansamblī darbojas enerģiskas un atraktīvas dalībnieces, kurām ir liela vēlme dalīties ar savu lielo dziesmu pūru, palīdzēt un uzmundrināt līdzcilvēkus, padarot ikdienu nedaudz krāšņāku un dvēseliski bagātāku. Viens no galvenajiem ansambļa mērķiem ir izveidot vairākas koncertprogrammas. Šogad ir iecere sagatavot īpašu Ziemassvētku koncerta programmu ar garīgām dziesmām un sniegt labdarības koncertus Ventspils novada un apkārtējo novadu pansionātos, aprūpes namos, bērnunamos, baznīcās utt. Labdarības koncertus ir plānots rīkot arī nākotnē, un jaunie skatuves tērpi mums palīdzēs veidot vizuāli baudāmu koptēlu," atzīst biedrības "Maģie suiti" valdes locekle Kristīne Skrulle.

Etnogrāfiskais ansamblis "Maģie suiti" ir tradīcijām bagāts kolektīvs, kas nodrošina kultūrvēsturiskā mantojuma – suitu tradīciju – vērtību saglabāšanu un popularizēšanu. Kolektīvs regulāri pilnveido un dažādo savu repertuāru, ansambli bieži aicina uzstāties vietējos, novada, valsts un starptautiskos pasākumos. "Maģo suitu" dziedātājas ar labiem panākumiem piedalās folkloras kopu un etnogrāfisko ansambļu skatēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: