Sestdien, 10. decembrī plkst. 15:00 Ventspils baptistu baznīcā notiks Adventa koncerts. Koncertā piedalīsies Ventspils Kamerorķestris, Kamerkoris “Ventspils” un Ventspils sieviešu koris “Venda”. Diriģents Aigars Meri. Solisti – Kaspars Zemītis, Pēteris Ozoliņš.

Koncerta programmā - Selga Mence “Bērnības zeme”, Rihards Dubra “The Mystery of His Birth”, Kaspars Zemītis Mesa.

Selgas Mences Ziemassvētku simbols ir bērnība:’’… pilsēta ietinusies baltā, pūkainā segā un silti apsegtas pat lielās baļķu kaudzes. Mamma un tētis ir jauni un skaisti. Brālis un es satuntuļoti katrs savās ragaviņās ceļojam cauri pilsētai uz eglīti pie vec - vecmāmiņas, kurai Ieva vārdā, un tādējādi Ziemassvētku vakars ir nedaudz legalizēts. Pirmais pašas izlasītais un pie eglītes skaitītais dzejolis – Jāņa Jaunsudrabiņa’’Kā sniegi kalnu galotnēs’’’. Un bērna ticība, ka mūžam balti būsim mēs, balta būs pasaule un cilvēku dvēseles.”

“Savā skaņdarbā spēlējos ar Ziemassvētku nakts izjūtām” – tā apgalvo skaņdarba “The Mystery of His Birth” autors Rihards Dubra.”Tā ir tēma, kas man ir ļoti tuva. Līdz ar to mūzika būs kā klusināts tēlojums par to, kas varētu šādā brīnumu pilnā naktī notikt,protams, akcentējot to, kas tad konkrēti ir noticis šajā naktī. Tēlojums, sapņojums, pārdabisks brīnums – tas ir mūzikas centrā.” Šajā skaņdarbā stāstnieka loma uzticēta instrumentam – čellam, kuru spēlēs Pēteris Ozoliņš.

Koncerta noslēgumā -  ģitārista Kaspara Zemīša Mesa korim un ģitārai. Arī šis skaņdarbs ir tapis 2014. gadā kā pasūtījuma darbs XVII Starptautiskā  garīgās mūzikas festivālam. Mesai  ir piecas tradicionālās daļas ar pavisam nelielu ievadu un noslēgumu. Kori, autors savā Mesā redz kā draudzi, savukārt ģitārai atvēlēta pavadošā funkcija. Atskaņojumu veiks Kamerkoris “Ventspils”, ģitāras partiju atskaņos autors.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Kuršu skaistule 06.12.2016, 16:05:27

    Jau no apraksta vien kļūst silti, mierīgi un mīļi. Domāju, daudziem ir tādas bērnības atmiņas. Gribētu noklausīties šo koncertu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: