Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola šodien Saeimā iesniegs nākamā gada budžeta portfeli, tostarp 57 likumprojektu pavadošu paketi, un vidēja termiņa budžeta ietvaru. Dokumentu kopējais svars ir 6,8 kilogrami, un to kopējais lapu skaits ir 1315.

Saeimā 2017.gada valsts budžeta projektu galīgajā lasījumā plānots pieņemt 23.novembrī.

Iepriekš FM pārstāvis Aleksis Jarockis stāstīja, ka tradīciju nest budžetu uz Saeimu portfelī 1997.gadā ieviesa bijušais finanšu ministrs Roberts Zīle, kurš ziedoja savu darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998.gada budžetu. Uz portfeļa tika piestiprināta metāla plāksnīte, uz kuras tika iegravēts finanšu ministra vārds un budžeta gads.

Kopš 1997.gada līdz šim brīdim uz budžeta portfeļa plāksnītes iegravēti 19 ieraksti. Visvairāk reižu budžeta portfeli Saeimā nogādājuši bijušie finanšu ministri Oskars Spurdziņš un Andris Vilks (V) - katrs pa četrām reizēm.

Pērn uz vecās plāksnītes vairs nebija vietas, kur iegravēt finanšu ministra vārdu un budžeta gadu, tāpēc tika nolemts veco plāksnīti ar gravējumiem piestiprināt portfeļa aizmugurē, bet vecās vietā piestiprināt jaunu, uz kuras kā pirmais minēts iepriekšējā finanšu ministra Jāņa Reira vārds un 2016.gads. Šogad plāksnīti papildinās Reiznieces-Ozolas vārds un 2017.gads.

Salīdzinot ar 2016.gada budžetu, nākamgad plānotie valsts budžeta ieņēmumi paredzēti par 664 miljoniem eiro lielāki. Savukārt valsts budžeta izdevumi nākamgad paredzēti par 681 miljonu eiro lielāki nekā šogad.

Budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātā tika rasti papildu 60 miljoni eiro, kurus novirzīt kopējām iniciatīvām un nozaru prioritārajiem pasākumiem. Budžeta izdevumu pārskatīšana turpmāk būs regulāra prakse, uzsver Finanšu ministrija (FM).

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    raitis 14.10.2016, 10:29:52

    tas jau nav gada budžets bet gan nakamā gada valdības naudas mahinācijas ar naudu, kā legāli apzagt TAUTU. tā lai tauta domātu ka tam tā jābūt. un ta valdība čakarē tautu jau gadsimtiem verdzinot to

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: