Ņemot vērā laika prognozi turpmākajām dienām, pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi” 7. oktobrī sāks siltumapgādes pievienošanu uzņēmuma apsaimniekotajām daudzdzīvokļu dzīvojamām un nedzīvojamām ēkām, kas nav renovētas. Savukārt nākamās nedēļas sākumā apkure tiks pieslēgta arī siltinātajām ēkām.

Lai drēgnajās rudens dienās mājoklī būtu komfortabli, ēku siltummezgli ļauj regulēt siltuma padevi apkures sistēmā atbilstoši āra gaisa temperatūrai, kā arī nepieļaujot telpu pārkurināšanu. Āra gaisa temperatūrai paaugstinoties vai pazeminoties, siltummezgls izslēdzas vai ieslēdzas automātiski. Tas nozīmē, ka ar minimālu siltumenerģijas patēriņu ir iespējams nodrošināt dzīvokļos komforta prasībām atbilstošu temperatūru. Līdz ar to iedzīvotājiem nevajadzētu satraukties, ka dienas laikā, paaugstinoties gaisa temperatūrai, radiatori var būt vēsi.

Uzsākot apkures sezonu, nepieciešams veikt arī apkures sistēmas atgaisošanu. Tā kā pārsvarā ventiļi atrodas ēku augšējo stāvu dzīvokļos – sistēmas stāvvadu galos, tad bieži vien gadās, ka iedzīvotāju prombūtnes laikā nav iespējams savlaicīgi veikt apkures sistēmas atgaisošanu. Lai neveidotos šāda situācija, lūgums iedzīvotājiem nodrošināt iespēju meistariem iekļūt dzīvoklī – pie atgaisošanas ventiļiem.

Pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi” vērš iedzīvotāju uzmanību, ja pēc sistēmas atgaisošanas radiatori nesilst vai silst tikai daļa no tiem, tad par to nekavējoties ir jāziņo mājas pārvaldniekam vai apkures sistēmu apkalpotājam SIA „Omikron” (tālrunis 63620330).

Gadījumā, ja dzīvokļu īpašnieki vēlas sākt apkures sezonu nedaudz vēlāk, mājas dzīvokļu īpašnieku kopība par apkures sezonas uzsākšanu var lemt, sasaucot kopsapulci vai veicot aptauju un nosakot vēlamo apkures sezonas uzsākšanas datumu, iesniedzot lēmumu mājas pārvaldniekam. Neskaidrību jautājumos, iespējams sazināties ar pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” Ekspluatācijas daļu, zvanot pa tālr. 63622588 vai ierodoties personīgi Užavas ielā 8.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -2
    Karinka 08.10.2016, 09:43:37

    Jautājums 7 datumā pieslēdz apkuri ,bet man mājas izstabā ir vel aukstāks nekā āra!! Kur Tad ir tā apkure lidz manai mājai neatnāca aptrūkās siltums? Man ir 4stāvīga bloku māja nau renovēta no visām malām nāk aukstums iekšā nekāda konforta . kas notiek?

  • 0
    gg65 08.10.2016, 12:12:46

    Ja tu pieliec roku pie stāvvada, tad sajutīsi vai tas ir auksts, vai nedaudz remdens. Ja ir remdens, tad siltums ir pieslēgts.
    Ja tev māja nav renovēta un aukstums nāk iekšā pa visām malām, tad ir nepieciešams sasaukt dzīvokļu īpašnieku kopsapulci un lemt par mājas siltināšanu vai jebkāda cita veida renovāciju. Tāpat var lemt par temperatūras paaugstināšanu dzīvokļos, bet tas nozīmēs arī būtiski lielākus rēķinus.
    Ja uzskati, ka par tavu aukstumu ir atbildīgi visi citi, tad tu rūgti maldies.
    Ventspils Siltums piegādā siltumu līdz mājas ārsienai. Iekšpusē siltums tiek sadalīts pa dzīvokļiem atbilstoši dzīvokļu īpašnieku kopīgajam lēmumam. Apsaimniekotājs realizē dzīvokļu īpašnieku lēmumu.
    No 7. oktobra sāk pieslēgt siltumu nevis 7.oktobrī visiem ir pieslēgts siltums.

  • 0
    No malas 08.10.2016, 13:43:33

    Vēl variants-siltināt katram pašam savu dzīvokli no iekšpuses-izmaksās daudz lētāk,sevišķi,ja to darīs pats.Mīnuss-samazināsies lietderīgā platība.

  • -2
    Aka 08.10.2016, 13:55:06

    Vajadzētu atgaisot, pārbaudīt, bet tad pieslēgt. Nu kaut kāds absurds!!!
    Naudu jāatpelna? Tad par nezin kādu siltuma uzturēšanu t.i. par vienu remdenu rori vannas istabā, tagad it kā siltums pieslēgts. Ja mēs visi tā strādātu, tad Ventspilij vāks!!!

  • -3
    Rabarberis 08.10.2016, 14:46:30

    Ventspilniece, varbūt ne portālā rakstīt, bet piezvanīt Omikronam, ja tā ir Nekustamo īpašumu apsaimniekota māja.

  • 0
    Aka 09.10.2016, 07:54:55

    Katram jādara savs darbs un man nevienam nav jāzvana, Pietiek - tad lampiņa izdegusi, tad rēķins nepareizs. Man ir savs darbs, lai katrs dara savu, par ko saņem naudu...

  • -1
    gg65 09.10.2016, 13:20:06

    Tas nav neviena cita darbs - skriet reizi stundā pārbaudīt vai tev radiatori auksti. Pienākumi katram ir dažādi. Šajā gadījumā tavs uzdevums ir paziņot par problēmu un viņu uzdevums ir iespējami īsākā laikā to atrisināt. Izlasi noslēgto līgumu ar apsaimniekotāju.

  • -1
    Aka 09.10.2016, 20:58:56

    Man radiatori vēsi jau 37 gadus, bet vēl jāstrādā daudz, lai skraida tie, kas jau pensijā. Kāds līgums???
    Par problēmām tiek ziņots, tikai atrisināt nesanāk, jāmaksā tāpat kā citiem. ĪSS LAIKS 38 GADI!!!Ha!

  • -1
    vai man dieniņ!!! 09.10.2016, 21:44:43

    Klasisks dzīvokļa īpašnieka uzvedības portrets:
    - tup savā betona kārbā;
    - domā, ka notiekošais aiz dzīvokļa durvīm nav viņa daļa (kāpņu telpa, zeme, pagrabs, siltumapgāde utt.);
    - par problēmām dzīvoklī un mājā vainīgi visi citi;
    - visi darbi un ziņošana par problēmām, t.sk. remdeni radiatori, ir jādara visiem citiem;
    - nezin vispār, kas ir mājas apsaimniekotājs;
    - uz sapulcēm neiet.

    Kaut kā loģiski, ka ja privātmājai problēmas ar apkuri, trubām utt., tad īpašnieks meklē risinājumu un iegulda daudz līdzekļu, lai to sakārtotu.

    Ja problēma dzīvokļos, tad nez kāpēc iemītnieks iedomājas, ka ar apsaimniekošanas maksu 15-30 eur mēnesī pienākas energoefektīva nosiltināta māja ar luksusa izskatu iekšpusē,
    Ar tādu ieguldījumu var dzīvot tikai ar dēļiem apsistā sūdbedrē un tāds tas pakalpojums arī tiek saņemts atbilstoši cenai.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: